Te vad, te ascult, te simt…

Nu am incredere in testele si chestionarele cu aplicabilitate generala, menite sa-ti dezvaluie ce probleme si calitati ai… ele nu pot sa dezvaluie ce se afla in sufletul tau si cat de minunat este acesta.

De multe ori am fost considerata naiva pentru ca am facut o alegere si anume sa vad dincolo de mastile cu care suntem obligati sa traim in viata de zi cu zi, pentru mine nu exista om rau, parsiv sau egoist, exista doar oameni care au fost nevoiti sa devina asa din prisma experientelor prin care au trecut.

Prefer sa vad frumusetea din fiecare om si sa-l accept asa cum e decat sa devin paranoica si sa-mi imaginez ca toti imi vor raul sau vor sa ma insele, si mai ales nu imi fac parerea in functie de modul cum percep ceilalti pe cineva.

Multi se tem sa aiba puncte de vedere diferite de ale celor din jur ceea ce ne arata cat de usor ne lasam cuprinsi de nesiguranta, convinsi fiind ca cei din jur stiu mai bine.

Problemele apar atunci cand nu suntem atenti sau cand ne indoim, predand armele in fata lumii aparentelor si a opiniilor din exterior.

Chiar de curand am avut un domn care mi-a reparat una alta prin casa si a fost uimit de increderea de a-l lasa singur in casa mea  povestindu-mi de o experienta neplacuta in ceea ce priveste increderea.

A fost putin surprins cand i-am spus ce am vazut in el si mai ales ca am incredere in mine si atunci cand ai incredere in tine nimeni nu te poate insela.

De altfel sunt elemente pe care le vezi usor si repede la anumiti oameni, simti daca poti sa ai sau nu incredere in ei… iti trebuie doar prezenta, prezenta de a fi atent la semne si a le recunoaste.

Este atat de important sa iti asculti inima si sa ai incredere in intuitia ta, astfel incat sa nu iti fie teama sa spui ceea ce simti chiar si atunci cand cei din jur te contrazic.

Trebuie sa recunoasteti ca am devenit superficiali in ceea ce priveste oamenii, tindem sa-i judecam foarte usor din prisma strict a ceea ce nu ne convine noua, fara a cerceta mai profund. Nu stiu de cata sensibilitate dau dovada oamanii care salveaza pasari, animale sau nu omoara o furnica dar raman impasibili la suferinta parintilor, partenerului de viata, copiilor si a celor cu care intra in contact.

E adevarat ca nu-i putem salva pe toti si nu ne putem incarca cu suferinta lor, dar incep sa cred ca pentru multi viata unui animal valoreaza mai mult decat viata unui om si asta pentru ca nu avem timp sa ne uitam in sufletul lor si nu la mastile puse obligati fiind de soarta.

Cei mai multi oameni aud 50% din ceea ce se spune si retin in jur de 20% din respectivele informatii mai mult de o ora. Ma intreb in ce procent oamenii acorda cu adevarat atentie celor din jurul lor.

Toti avem impresia ca suntem stapani pe viata si sentimentele noastre si din cauza asta nu putem sa acceptam si chiar judecam lipsa de control a altora, dar in realitate cred ca nimeni nu este stapan peste nimic… ne place sa credem asta si anumite emotii, sentimente, dezamagiri, esecuri, visuri ne lovesc cand ne asteptam mai putin si da, e normal sa le accepti si sa le lasi sa treaca, toate au nevoie de timp pentru a se vindeca si daca nu reusesti singur, nu trebuie sa-ti fie jena sa ceri ajutor.

Ne este frica sa traim cu sufletul dezvelit pentru a nu fi raniti dar in conditiile astea nimeni nu mai stie ce simte celalalt cu adevarat, punem scuturi peste scuturi ca sa ne protejam si totusi avem pretentia ca ceilalti sa vada si sa simta cand ne este greu, cand avem nevoie de iubire, intelegere, sprijin sau chiar si atunci cand vrem sa oferim iubire.

Teama de a nu parea ridicoli, de a nu ne expune prea mult, de a nu primi un refuz, ne impiedica sa dezvaluim cuiva (chiar daca ne este foarte drag) ceea ce simtim si vrem cu adevarat… este mai bine sa stam ascunsi dupa un zid blindat care sa ne fereasca de suferinta, dar asta nu inseamna ca traim cu adevarat, nu inseamna ca ne lasam prada trairilor minunate, experientelor, surprizelor si a tot ce te face sa tremuri de entuziasm, sa-ti bata inima de emotii, sa ai frisoane de nerabdare si goluri in stomac, sa te simti viu si sa te lasi prada pur si simplu vietii si frumusetii ei.

Sa traim si sa simtim emotiile  Alina B.