Sinele autentic

Unii oameni au impresia că a fi autentic înseamnă să fie într-un anumit fel, bătut în cuie în toate mediile și situațiile.

Eu zic că, de la sinele autentic pleacă toate rolurile pe care trebuie să le îndeplinim în viață.

Bineînțeles că ideal ar fi să-ți cunoști sinele autentic  înainte de a-ți asuma diverse roluri: soț/soție, mamă/tată, casnică/angajată/întreprinzător, prieten/prietenă, iubit/iubită, amant/amantă etc.

Dacă îți cunoști sinele autentic  vei observa că anumite roluri nu sunt compatibile cu tine.

Nu e nimic rău să-ți asumi roluri, pentru că ele fac parte din noi, mai tragic este să rămâi blocat într-un singur rol și sinele tău să se simtă gol.

Unii oameni sunt pregătiți să-și asume rolurile de soț/soție, mamă/tată… alții, sunt lupi singuratici.

Experiențele de viață ne ajută sinele să evolueze și să conștientizăm cu ce roluri nu mai suntem compatibili.

În general, cel mai neglijat rol este cel de FEMEIE/BĂRBAT.

Culmea, esența noastră FEMEIE/BĂRBAT este cel mai ușor dată la o parte în favoarea celorlalte roluri, de aici și starea permanentă de nefericire.

Deci, asumă-ți cu încredere roluri, dacă ele sunt în concordanță cu sinele tău autentic  și învață să zici NU atunci când nu te simți confortabil.

Trăim într-o mare de oameni și avem de a face cu diverse medii în care trebuie să ne adaptăm, asta nu înseamnă că renunți la sinele tău autentic … dacă ești conștient de cine ești, ești conștient de rolurile pe care trebuie să le joci pentru binele tău superior.

Așa că… straturile, rolurile, măștile sunt parte din noi atâta timp cât sunt compatibile cu sinele nostru/esența noastră.

De ex: dacă ai rolul de MAMĂ asta nu înseamnă că tu ești DOAR MAMĂ oriunde te-ai duce…  sinele tău țipă și după rolul de prietenă, iubită, colegă, amazoană, prințesă, amantă etc.

Ascultă-l … pentru că el îți spune tot ce trebuie să știi.

Alina B.