Sex, bani si relatii

 Atragem catre noi relatii care ne ajuta sa ne cunoastem si invatam sa interactionam constient cu altii astfel incat sa formam uniuni cu oameni care ne sprijina dezvoltarea si sa ne eliberam din relatii care ne impiedica cresterea.

Sexualitatea ne conecteaza cu trupurile si nevoile noastre fizice, la fel si cu potentialul de a explora aspectele erotice si senzuale. Erotismul sexual este o forma de eliberare fizica, emtionala si spirituala care ne introduce in starea “de a fi in clipa”.

O interpretare gresita a banilor drept forta de viata cuplata cu o pierdere brusca de bani, poate activa oricare din urmatoarele boli: cancer de prostata, impotenta, endometrie, probleme ovariene, dureri de spate in regiunea lombara si sciatica. 

Faptul ca multe probleme fizice create de stresul financiar se manifesta in organele sexuale este din cauza ca banii au fost pusi pe picior de egalitate cu forta sexuala.

Frica de a pierde controlul asupra altor oameni, bani, proprietati, pierderea autoritatii etc aduce dezechilibre care pot fi resimtite la: organele sexuale, intestinul gros, vertebrele de jos, pelvis, zona soldurilor, apendicele si vezica urinara.

Cancerul de prostata, cancerul ovarian, durerile cronice in partea de jos a spatelui si a soldurilor, artrita, menopauza timpurie, fibroamele sunt cateva exemple de afectiuni care pot sa apara daca nu ne folosim energia creativa in mod corespunzator si o canalizam doar pe munca si pe relatii terminate.

Echilibrul din aceasta zona ne ofera: capacitatea si puterea de a supravietui financiar si fizic pe propriile puteri; de a ne apara si proteja, instinctul “lupta sau fugi”; capacitatea de a risca; capacitatea de a ne reveni dupa o pierdere, fie pierderea unui membru de familie, partener, fie pierderea unor proprietati sau a serviciului, pierderea financiara; puterea de a ne revolta si de a ne reface viata; abilitatea de a lua decizii personale sau profesionale.

De la relatiile din interiorul familiei la cele din cadrul serviciului sau al societatii, nici o uniune nu este fara valoare… fiecare ne ajuta sa crestem ca indivizi. Daca reusim sa ne eliberam de necesitatea de a judeca ce, cine si cand are valoare, ne putem concentra asupra bunei colaborari cu persoanele si indeplinirea sarcinilor in care suntem implicati.

Lectia pe care o primim este ca nu putem controla lumea fizica dar putem sa controlam raspunsurile, gandurile si emotiile noastre fata de lumea exterioara.. Invatam ce anume ne motiveaza pentru a face alegerile pe care le facem: frica sau increderea?

Aceasta dinamica a alegerii garanteaza ca nu putem fugi de noi insine sau de deciziile noastre.

Pe masura ce incercam sa ne gasim un loc in lumea fizica, conflictul interior intre credinta si frica este acoperit de problemele de supravietuire care ne domina gandurile: pot sa-mi castig existenta? Pot sa-mi gasesc un partener? Pot sa am grija de mine?

Instinctele de baza, de supravietuire, intuitia, dorinta de a crea muzica, arta, poezie, arhitectura, curiozitatea de a investiga natura in stiinta si medicina sunt oferite de energia creatoare a chakrei doi si ne ajuta sa facem fata evenimentelor zilnice, oferindu-ne solutii pentru problemele mentale, psihice si spirituale.

Energia folosita in mod negativ precum barfa si manipularea, seaca puterea din corpul fizic si isi au originea in frica.

Credinta in orice, fie pozitiv sau negativ, produce rezultate iar aceste rezultate pot fi creatoare sau distructive. Unii oameni se tem sa dea ideilor sau relatiilor suficient spatiu pentru a respira, acel spatiu de care au nevoie pentru a creste si asta duce inevitabil la “sufocarea energetica”.

Energia si avorturile (fizice sau renunatarea la unele idei creative) care rezulta din frica, au consecinte emotionale, deseori si fizice… pot sa apara boli ale sistemului reproductiv, infertilitate, fibroze, cancer la colon, impotenta, cancer la prostata etc.

Momente de fierbinteala pot sa apara la femeile care au avut o placere sexuala limitata, energie creatoare nefolosita sau conflicte creatoare.

Nevoia de a ne stradui sa ne cinstim unii pe altii este usor si deseori eclipsata de situatii sexuale, indeosebi datorita faptului ca energia sexuala este frecvent controlata de frica sau de dorinte de neinfranat: barbatilor le este frica sa nu fie impotenti sau sa nu fie suficient de masculini, femeile sunt batute sau violate de prietenii sau sotii lor, rusinea oamenilor fata de corpurile lor si fata de natura lor sexuala, lipsa de comunicare in ceea ce priveste preferintele sexuale personale etc.

Etica personala si morala ne ofera un limbaj prin care putem comunica ce acceptam si ce nu acceptam in relatiile interumane.

Nevoia de dreptate, de lege si ordine este resimtita in biologia noastra iar instabilitatea lor mentine adrenalina in curgere continua, mecanismul “lupta sau fugi” este in continua alerta. Cum corpul nostru nu face fata unui asemenea stres prelungit sa nu ne miram daca apar raspunsuri negative precum ulcerele si migrenele.

In cadrul relatiilor personale, stabilirea regulilor pentru a controla dezvoltarea emotionala, mentala, psihologica sau spirituala a unei alte persoane, este distructiva din punct de vedere energetic. In general daca cuplul nu poate largi setul original de reguli si limitele pentru a permite evolutia personala, relatia se dezintegreaza. Astfel de exemple sunt: regulile impuse de parinti pentru a stabili autoritatea parinteasca, controlul si gelozia unuia din parteneri, violenta fizica sa psihica asupra partenerului etc.

Razbunarea personala este una din cele toxice otravuri emotionale pentru organism.

Alaturi de creativitate, sexualitate, moralitate si bani, sta si puterea personala de care avem nevoie pentru a putea trai, pentru a ne stradui sa reusim, pentru a functiona.

Foarte multe din felul in care raspundem incercarilor externe este determinat de felul in care ne raspundem noua insine. Pe langa relatiile pe care le avem cu alti oameni, trebuie sa formam o relatie sanatoasa si de iubire cu noi insine.

 Alina B.