Schimbare, influente si convingeri

 Legatura cu familia, anturajul, societatea din care facem parte ne ofera credinte si programe in formarea identitatii, sentimentului de apartenenta dar si capacitatea de a emite judecati. Reprezinta temelia sanatatii emotionale si mentale.

Legatura aceasta este importanta pentru ca familia si societatea din care facem parte ne face cunostinta cu viata “in lume”, ea ne invata ca lumea este fie un loc sigur, fie unul periculos, ca e stapanita de abundenta sau de saracie, ca este educata sau ignoranta, ori ca este un loc din care sa iei sau unul in care sa daruiesti.

 Tot ele ne transmit perceptia asupra realitatii, mostenim credinte si atitudinea fata de alte grupuri religioase, etnice, rasiale etc.

 In corpul nostru aceasta legatura se afla la baza coloanei vertebrale si dezechilibrele afecteaza coloana vertebrala, rectul, picioarele, oasele si sistemul imunitar.

 Problemele din familie genereaza boli psihice precum: personalitate multipla, tulburari obsesiv-agresive, depresie si dependente (alcoolism, droguri etc).

 Fricile induse de dezechilibru sunt: spaimele legate de supravietuire fizica, frica de a fi abandonat de grup, pierderea echilibrului fizic.

 Afectiunile sistemului imunitar, durerea cronica si problemele legate de schelet sunt activate de slabiciuni ale unor aspecte in ceea ce priveste familia si anturajul din copilarie.

 Ca fiinte sociale avem nevoie sa traim impreuna, sa cream impreuna, sa invatam impreuna, sa fim impreuna, sa avem nevoie unii de altii.

 Atunci cand familia , comunitatea din care facem parte este afectata de frica, aceasta se extinde si asupra copiilor sai.

 Sentimentul de neputinta in cadrul comunitatii, fie din cauza preferintelor sexuale, a lipsurilor financiare sau a absentei unui statut social ne face mai predispusi la contactarea virusilor (raceli, cancer, HIV etc). Acest sentiment trebuie tratat astfel incat sa fie impiedicata pierderea de energie din organism cu ajutorul unui terapeut sau sa ne gasim o ocupatie la care sa devenim priceputi.

 Dezvoltarea noastra ne cere sa pastram influentele pozitive si sa le eliminam pe cele negative, sa vedem dincolo de contradictiile invataturilor si sa cautam un nivel mai adanc al adevarului pentru ca fiecare credinta si actiune are o consecinta directa asupra energiei noastre.

 Suntem invatati sa facem alegeri care sa primeasca aprobarea celorlalti, sa ne insusim manierele sociale, felul de a ne imbraca si comportamentul acceptat de societate… dar dorinta noastra inascuta de a explora abilitatile creatoare, de a ne dezvolta puterea individuala si autoritatea ne da forta ce sta la baza eforturilor  de a deveni constienti de puterea noastra si de modul in care o folosim.

 Pentru a deveni constienti e nevoie de curajul de a ne evalua convingerile personale si a ne separa de aceia care inceteaza sa ne mai sustina in dezvoltare personala.

 Schimbarea este natura vietii, trebuie sa renuntam la unele tipare de credinta si sa le consolidam pe celelalte. Corpurile noastre fizice, mentale si spirituale au nevoie de idei noi pentru a evolua iar crizele din viata noastra ne spun de ce avem nevoie pentru a ne elibera de conceptii care nu mai servesc dezvoltarii personale.

 Cu toate ca suntem atrasi de ideea de a deveni mai “constienti”, ne este frica sa facem asta pentru ca suntem nevoiti sa ne asumam responsabilitatea pentru noi insine, pentru sanatatea, cariera, comportamentul si modul de a gandi…. nu mai putem sa folosim scuze si sa dam vina pe familie sau societate.

 Mentalitatile privind anumite boli, batranete, etnie, religie etc sunt preluate din familie, mediul in care am copilarit si conceptia societatii …asa ca nu mai ramane decat sa te deconectezi de la tiparul de gandire care nu este adevarat, dar care are “putere” asupra ta si sa te eliberezi.

 Alina B.