Progresezi, stagnezi sau trăieşti în trecut?
Un nou an, noi dorinţe, noi ambiţii şi noi ţeluri... dar noi? ...suntem aceeaşi... avem oare puterea să ne dezvoltăm, să acceptăm că trebuie să schimbăm ceva la noi?

Cert e că „nu te poţi întoarce în trecut ca să repari prezentul” şi „fiecare zi este un nou început”. numai că noi aşteptăm un an pentru „noi începuturi” şi iar ne facem promisiuni pe care nu le putem ţine, iar ne propunem să mutăm munţii din loc dar nu trecem la acţiune, iar ne complacem în rutina zilnică şi ne plângem de tot ce se întâmplă în jurul nostru, şi iar, şi iar....

Putem să avem un an mai bun? Totul e în puterea noastră şi numai noi ne putem înfrumuseţa viaţa cu nişte sfaturi simple: 

În primul rând când vrei să cunoşti pe cineva, trebuie să fi realmente interesat de celălalt. Ştiu că este era vitezei, dar nu te poţi aştepta ca cineva să te placă fără să-i acorzi şansa să te cunoască şi invers. Pe zi ce trece cunosc din ce în ce mai mulţi oameni cărora le este greu să vorbească despre ei, despre visele lor, despre pasiunile lor şi care la rândul lor nu vor sau nu au „timp” să cunoască un om dincolo de prima impresie (aspectul fizic).....dar vor să-şi găsească ca prin minune un partener de viată...

Zâmbetul nu costă nimic şi totuşi îl vezi destul de rar. Chiar dacă uneori ascunde suferinţa, zâmbetul arată că eşti capabil de căldură, de apropiere, de deschidere sufletească şi aduce o rază de lumină în viaţa altora. Zâmbetul te face mai frumos, mai relaxat şi împreună cu detaşarea, lipsa de aşteptări din partea altora, şi iubirea de sine te poate întineri....”e odihnă pentru cei obosiţi, speranţă pentru cei descurajaţi, lumină pentru cei trişti”.

Mai ştii să asculţi? Oamenii sunt în general mult mai interesaţi de ei înşişi, de dorinţele şi probleme lor decât de problemele tale, aşa că de multe ori când vrei să-ţi verşi năduful la cineva poţi să fi luat drept „cel care se vaită mereu”. Uneori e mai bine să asculţi ;)

Când a fost ultima dată când ai făcut pe cineva să se simtă important? E destul de greu să faci asta dar iţi spun că o să te simţi minunat.... că e vorba de soţul, copilul, sora, fratele, prietenul/a, vecinul.... faptul că îl/o faci să se simta important/ă ( şi eşti sincer) te ajută să te iubeşti mai mult.

„Vezi frumuseţea acolo unde doreşti să o vezi. Vezi urâţenia acolo unde ţi-e frică să vezi frumuseţea.”  Neale Donald Walsch
 

Voi ce alegeţi să vedeţi? ;)