Iubirea ... unde o cautam?

Iubirea este centrala sistemului energetic uman si ne invata cum sa actionam din iubire, compasiune si sa recunoastem ca cea mai puternica energie pe care o avem este iubirea. Cu toate ca e cel mai puternic sentiment, de multe ori cautam iubirea in buzunare, in pantaloni, in minte si mai putin in suflet. Cautarea iubirii in alte locuri decat in suflet duce la suferinta si deziluzie.

Aflata in centrul pieptului: inima si sistemul circulator, coastele, sanii, glanda timus, plamanii, umerii, bratele, mainile si diafragma…. rezoneaza cu perceptiile emotionale care determina calitatea vietii noastre mult mai mult decat perceptiile mentale.

Eliberand durerea emotionala, renuntand la nevoia noastra de a sti de ce lucrurile s-au intamplat in felul in care s-au intamplat, atingem o stare de liniste. Totusi pentru a atinge starea de pace interioara, trebuie sa imbratisam energia vindecatoare a iertarii si sa ne eliberam de nevoia de judecata.

Fricile date de dezechilibre sunt: frica de singuratate, de angajament, de a-ti urma inima, incapacitatea de a te proteja emotional, frica de slabiciuni emotionale si de tradare, gelozia, amaraciunea, furia, ura si incapacitatea de a-i ierta atat pe altii, cat si pe sine.

Puterile date de aceasta energie sunt: iubirea, iertarea, compasiunea, devotamentul, inspiratia, speranta, increderea si capacitatea de a te vindeca si de a-i vindeca pe altii. Iubirea este adevaratul motivator al corpului uman si al spiritului. Inimile noastre sunt concepute pentru a exprima frumusetea, compasiunea, iertarea si iubirea iar energia iubirii este pura putere.

Suntem motivati de iubire, controlati de iubire, inspirati de iubire, vindecati de iubire si distrusi de iubire. Iubirea este combustibilul corpurilor noastre fizice si spirituale. Fiecare din incercarile vietii este o lectie despre un anumit aspect al iubirii.

Crizele de viata care au la baza probleme de iubire, divortul, moartea unei persoane iubite, abuzul emotional, abandonul, adulterul sunt deseori cauza unei boli, nu doar un eveniment care, prin coincidenta precede boala. Vindecarea fizica cere deseori vindecarea problemelor emotionale.

Daca nu te poti iubi pe tine insuti, nu poti iubi pe nimeni. A te iubi pe tine inseamna a avea curajul de a-ti asculta mesajele continute in emotiile pe care ti le transmite inima, precum si directivele spirituale, vindecarea “copilului ranit”.

Tiparele emotionale de afectiune, rani din copilarie si adolescenta, tipare ale amintirilor dureroase, ale atitudinilor negative si ale imaginilor de sine disfunctionale ne afecteaza fara sa stim si ca adulti: frica de abandon devine gelozie, abuzul sexual devine o disfunctionalitate sexuala, o imagine de sine negativa aduce probleme precum anorexia, obezitatea, alcoolismul si alte dependente.

Nevindecate, ranile ne fac prizonierii trecutului nostru. Vindecarea este posibila prin actele noastre de iertare. Iertarea nu este o actiune, ci o necesitate pentru a obtine vindecarea.

Iubirea de sine inseamna sa avem grija de noi, dar si sa-i iertam pe oamenii din trecutul nostru, astfel incat ranile sa nu ne mai afecteze…. pentru ca ranile noastre nu-i dor pe oamenii care ne ranesc, ci doar pe noi insine. Eliberarea de toate atasamentele fata de aceste rani, ne face capabili sa mergem mai departe, dincolo de frica de necunoscut.

Ani intregi am reprimat, dar am si inregistrat informatii emotionale care, intr-o clipa, pot determina un nou drum pentru noi, incepem sa ne cunoastem prin descoperirea naturii noastre afective, nu in relatie cu cineva sau cu ceva, ci in relatie doar cu noi insine.

Doar dupa ce dobandim o intelegere clara interioara despre noi insine, putem crea un parteneriat intim reusit. Compasiunea este emotia si capacitatea de a respecta suferinta altuia aducandu-i puterea inapoi in viata sa. A fi vindecat inseamna sa fii complet independent, intotdeauna pozitiv, mereu fericit, intotdeauna sigur pe tine si niciodata avand nevoie de altcineva. Vindecarea e simpla dar nu este usoara.

Gandeste iubire. Traieste in apreciere si recunostinta. Permite schimbarii sa intre in viata ta, chiar si numai prin atitudinea ta, pastreaza spiritul in timpul “acum”.

Toti vom avea experiente destinate sa ne franga inima, nu in jumatate, ci la modul total, intr-o deschidere totala. Indiferent de cum este sfaramata inima ta, trebuie mereu sa-ti raspunzi la intrebarea: Ce vei face cu durerea ta? O vei folosi ca scuza pentru a oferi fricii mai multa autoritate sau te vei elibera prin iertare?

Urmatorul articol va fi despre incredere, vointa, comunicare.

Cu mult drag si iubire Alina B.