Iubire sau dependenţă
Frica de singurătate ne face să devenim dependenţi sau obsedaţi de anumite persoane, animale sau obiecte. Dar singurătatea e de mai multe feluri: singurătate când nu ai pe nimeni apropiat, singurătate în doi, singurătate în mijlocul familiei, singurătate cu 10 pisici sau câini în casă etc.

De ce fug oamenii de singurătate? Aş zice că nu se iubesc destul de mult ca să se simtă bine doar cu ei, simt nevoia ca altcineva să le confirme că au dreptul să fie iubiţi, se lasă definiţi de alţii şi tind să se agaţe de cineva care doar le dă sentimentul de apartenenţă.

Cum am mai zis, fiecare om e unic şi trebuie să se iubească mai întâi pe el, doar aşa poate să transmită şi în exterior mulţumirea lui şi poate să atragă pe cineva care să-l iubească pentru ceea ce este. De multe ori iubirea este confundată cu a poseda, mulţi oameni au impresia că iubesc dacă sunt posesivi şi fac pe geloşii dar asta e doar nevoia de a controla şi domina, nicidecum iubire.

Ne place să ne minţim singuri imaginându-ne că celălalt ne iubeşte în ciuda faptului că nu ne oferă nimic doar pentru că a zis sau a făcut ceva frumos la un moment dat, sau ne imaginăm că ne iubeşte dar îi este greu să arate.  

Dacă te iubeşti destul de mult nu te-ai mai mulţumi cu jumătăţi de măsură sau cu relaţii care de fapt nu sunt relaţii, cu „te iubesc” dar de fapt te sun ca să văd dacă nu eşti cu altul/a şi pe unde eşti. Tot frica de singurătate ne face să stăm lângă oameni abuzivi o viaţă întreagă, să trăim în certuri, violenţă şi teamă o viaţă întreagă. Oare ce o fi mai rău „frica de singurătate” sau „frica de celălalt”?

Poate te gandeşti că ai copii, o vârstă şi cine te mai ia.... dar de ce trebuie să te ia cineva? De ce să nu fi liber/ă şi să te simţi bine în pielea ta, de ce să nu te bucuri de viaţă? O să vezi că atunci când sufletul este liber o să radiezi, o să întinereşti şi o să atragi oamenii şi evenimentele de care ai nevoie în viaţa ta.

Mult succes şi o viaţa plină de culori!