Iti promit, hai sa vorbim dar nu vorbim…

Cam asa arata o conversatie in zilele noastre, numai ca de multe ori promisiunile sunt vorbe goale iar conversatiile nu sunt conversatii, raman pur si simplu in pom, fara finalitate, de parca “as vorbi cu tine dar imi este lene sa-ti spun cand se termina”.

Sunt multi oameni care nu au nici macar politetea sa raspunda atunci cand primesc un mesaj sau chiar si cand sunt in mijlocul unui dialog in scris.

Societatea noastra este plina de promisiuni incalcate…. si pana la urma cine mai are timp sa-si mai tina promisiunile? chiar daca unele dintre ele sunt la un clic distanta.

Ce transmiti cand faci lucrurile astea este ca nimeni nu merita sa-ti irosesti timpul ca sa trimiti un raspuns si ca nu iti pasa daca ceilalti asteapta la nesfarsit, o dovada clara de narcisism. Atitudinea asta este nepoliticoasa, distanta si jignitoare la adresa celorlalti oameni si din pacate este un lucru des intalnit in zilele noastre.

Atitudinea asta pana la urma se intoarce inapoi, atunci cand tu nu trimiti raspunsuri clare e posibil sa nu le primesti nici tu cand o sa ai nevoie de ele.

Cel mai important aspect al oricarei legaturi umane reale, este sa cunosti pe cineva care va fi acolo pentru tine, care te va sprijini cand vei avea nevoie, care iti va spune un cuvant de alinare, care pur si simplu isi va face timp pentru tine. Pana la urma o relatie cu oameni care sunt minunati, frumosi si senzationali nu are ce sa-ti aduca daca nu vor fi langa tine si cand ai nevoie de ei.

Oamenii care vor seriozitate si raspuns de la ceilalti fara ca ei sa ofere acelasi lucru vor avea parte de legaturi superficiale si de scurta durata pentru ca nimeni nu are timp si energie sa astepte la nesfarsit raspunsul lor.

Dezamagirea este la ordinea zilei, o legatura umana profunda nu poate fi ridicata decat pe incredere si colaborare iar atunci cand dezamagesti pe cineva nu faci decat sa sapi la radacina prieteniei si greu iti mai poti recupera increderea si seriozitatea.

Atata timp cat nu traiesti ca pustnic este evident ca trebuie sa cultivi relatii si sa comunici cu oamenii din jurul tau….comunicarea este o legatura interumana esentiala si respectul nu-l poti castiga decat daca ii respecti pe ceilalti.

“Nici o fiinta care traieste… nu traieste nici singura, nici pentru ea insasi.” William Blake

Iti doresc o zi frumoasa! Alina B.