Iluzia libertatii

Avem nevoie de comunitate si uniune ca sa avem parte de libertate si siguranta.

Vremurile s-au schimbat, prapastia dintre femei si barbati se adanceste, siguranta copiilor este pusa numai in spatele parintilor care nu pot fi non-stop alaturi de ei si care oricum ar duce la lipsa de libertate si independenta, uniunea si socialiazarea dintre oameni este din ce in ce mai precara din lipsa timpului si a stresului cotidian, canalele media dezinformeaza si aduc un plus de stres in randul oamenilor, parintii si bunicii nostrii nu tin cont de parerea si viitorul copiilor lor, suntem manipulati din toate partile ca sa nu ne putem trai viata in liniste, siguranta si autenticitate fara sa fim etichetati.

Da, am avut o revolutie pentru castigarea libertatii, o libertate aparenta, am fost impinsi catre o societate de consum, o societate unde canalele media impun valori artificiale, unde religia te arata cu degetul si te pedepseste, unde siguranta si sanatatea au fost puse pe ultimul loc, unde job-ul si traficul iti mananca mai bine de trei sferturi din viata, unde libertatea personala si autenticitatea este aparent apreciata ca la primul pas gresit sa fii invinuit.

Da, trebuie sa redevenim o comunitate, sa ne unim pentru viitorul copiilor nostri, sa le incurajam pesonalitatea si independenta pentru ca nimeni sa nu mai aiba putere sa-i manipuleze, sa stie ce vor, sa aprecieze si sa perpetueze valorile umane.

Acum idealul uman a fost total deformat, se vrea perfectiunea intr-o lume imperfecta, se promoveaza figuri plastice, artificiale si fara continut, toti muncesc dar nimeni nu-si face treaba.
Intregul proces al educatiei umane, cultura, conditionarea te invata sa fii viclean si abil, te invata automatizarea si astfel sa devii un robot, un mecanism eficient care lucreaza bine pentru societate, dar care e mort.

Ce e mai rau e ca nici empatia nu mai exista daca nu e mediatizata, cum se face valva cu imagini si povesti socante dintr-o data apar oameni plini de empatie si compasiune… foarte putini oameni mai dispun de acesta calitate si intelegere reala si asta putem sa observam doar uitandu-ne in jurul nostru (in viata reala nu in media).

Este nevoie de o restructurare radicala si asta este posibil doar daca nu ne mai lasam momiti si invatam sa ne iubim si sa ne acceptam unii pe altii.

Cred in Dumnezeu si miracole asa cum cred in frumusetea si miracolul numit OM… si cum religia a devenit un brand, o retea de manipulare si de scos profit cred ca de fapt pe Dumnezeu il gasim oriunde in jurul nostru si nu e musai sa-l cauti la moaste sau biserici cu cupole aurite.

Sufletele vin si pleaca, numai uniunea lor poate face ca viata sa fie mai frumoasa, chiar daca trebuie sa treci prin suferinta ca sa-i vezi frumusetea si sa-i vezi frumusetea ca sa rezisti suferintei..

Pastrati-va sufletul pur! Alina B.