Dumnezeu, Divinitate, EU

Cine nu are credinta in ceva isi va pierde sensul vietii, se va simti mereu singur si impovarat. Dorinta spirituala de conectare este mult diferita de dorinta de stabilire a unei legaturi cu religia. Spiritualitatea este o experienta individuala orientata catre eliberarea fricilor din lumea fizica si stabilirea unei relatii cu Dumnezeu (parte din tine). “Traieste in momentul prezent.” “Sufletul este una cu Dumnezeu.”

Sa nu uitam ca in fiecare se gaseste o parte din Dumnezeu, caci suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui … doar daca nu vrei sa te tragi din maimuta.Varful capului este punctul de intrare pentru forta vitala umana care curge permanent in sistemul energetic uman, de la universul infinit, de la Dumnezeu sau Tao… ne hraneste mintea si spiritul. 

Alimentarea cu energie influenteaza sistemele majore ale corpului: sistemul nervos central, sistemul muscular, tegumentul si genereaza devotiunea, gandurile inspirate si profetice, ideile transcedentale si starile mistice de conectare.

Credinta in Dumnezeu este centrul energetic al intelegerii spirituale, al viziunii si intuitiei aflate dincolo de perceptia umana obisnuita. Ea reprezinta taramul mistic, un plan al raportului constient cu Dumnezeu. Atentie: aici nu ma refer la credinta fanatica, credinta obsesiva sau statul cu mainile in san ca va face Dumnezeu totul in locul nostru; ma refer la modul in care ne poate ajuta rugaciunea sau meditatia pentru a ne limpezi gandurile, de a ne linisti, de a iesi din situatii disperate si de a crede in Dumnezeul din noi.

Credinta in Dumnezeu este credinta in tot ceea ce reprezinta credinta in viata noastra- ghidarea interioara, intelegerea vindecarii si un anumit tip de incredere care eclipseaza frica din viata noastra: frica de chestiuni spirituale, religioase; frica legata de abandonul spiritual, de pierderea identitatii si pierderea conexiunilor cu viata si cu oamenii din jurul nostru.

De multe ori, in timpul vietii, ne aflam la rascruci in care trebuie sa lasam sa moara o etapa anterioara a vietii noastre. Atunci cand cautam unirea cu Dumnezeu, noi cerem inlaturarea tuturor “iluziilor” fizice, psihologice si emotionale din viata noastra. Pentru persoanele orientate catre spiritualitate, libertatea spirituala a marcat un punct de cotitura in “capacitatea de a-l cunoaste pe Dumnezeu”… atunci cand esti confruntat cu ingustimea mintii, treaba ta este sa faci parte din Lumina- pentru a-i proteja pe ceilalti si sa te impotrivesti celor cu idei negative.

Suntem niste vase prin care lucreaza spiritul pentru indeplinirea diferitelor sarcini legate de continuarea dezvoltarii umane. Uneori avem nevoie sa stam sa meditam, uneori sa ne rugam si uneori trebuie sa facem fata provocarilor din viata de zi cu zi. Unele persoane nu au gasit niciodata un sens sau un scop al vietii, dar ele asteapta in mod gresit ca viata sa le livreze “sensul” la usa.

Persoanele care se afla intr-o criza spirituala, au sentimentul ca ceva incearca sa se trezeasca in interiorul lor dar nu stiu, pur si simplu, sa vada. Aparitia unor frici noi, stranii, reprezinta un simptom al unei crize spirituale. Aceste frici nu sunt obisnuite, ca aceea de a fi abandonat sau de a imbatrani; aceste persoane au senzatia ca pierd legatura cu sentimentul de sine sau cu propria identitate.” Nu mai sunt sigur de cine sunt si de ceea ce vreau de la viata.”

Avem nevoie sa fim in legatura cu o sursa de miracole si de speranta. Chiar si intalnirile scurte si trecatoare cu Dumnezeu si cu puterea sa infinita, ajuta mintea noastra constienta sa se elibereze de frica de viata si sa ne recapatam puterea. Absenta unui sens, pierderea identitatii si nevoia de devotiune fara a arunca vina pe alti oameni pentru criza prin care trecem, este o criza spirituala si motivul crizei se afla in interior.

Ajutorul pe care il poate primi o persoana aflata in criza spirituala poate consta in identificarea tiparelor negative din copilarie si investigarea dialogului interior legat de probleme spirituale. Reorganizarea vietii prin inlaturarea blocajelor mentale si emotionale duce intai la o stare mai proasta deoarece omul devine constient de continutul mintii si al inimii sale, isi confrunta fricile si convingerile, urmareste in mod constient partea sa de umbra si contesta falsele credinte care nu vor da drumul psihicului fara lupta.

Pentru a suporta aceasta reorganizare a vietii sunt necesare: credinta, rugaciunea (meditatia) si un indrumator spiritual. Trebuie sa fiti devotati unei forme de rugaciune care este compatibila cu voi dar nu obsedati iar calitatea rugaciunii nu se masoara in unitati de timp ci in intentie. Vindecarea cu ajutorul rugaciunii este posibila pentru fiecare.

Rugaciunea autentica nu inseamna sa te intorci la Dumnezeu pentru a obtine ceva, inseamna sa te intorci la Dumnezeu pentru a fi cu cineva. Rugaciunea nu consta in cuvintele pe care le adresam lui Dumnezeu ci in viata noastra cu Dumnezeu. Cand intelegem acest lucru, rugaciunea devine medicina energetica. Crede in Divinul din tine si ai grija de el.

Alina B.