Despre Coaching

Norman Vincent Peale

" Oamenii devin foarte deosebiti cand incep sa creada ca pot face anumite lucruri. Cand cred in ei insisi au deja primul secret pentru success. "

Viata este ca o groapa cu nisipuri miscatoare, cu cat te zbati mai mult cu atat te afunzi mai tare.

Cred ca recunoasteti asemanarea cu viata cotidiana: trafic, griji, fuga, negativism, scandaluri politice sau in viata privata, stiri despre tot ce e negativ exact ca atunci cand te afunzi in nisipuri… si totusi, deasupra este frumusetea, lumina, caldura soarelui si putem sa o vedem doar prin antrenarea capacitatii de a fi in prezent, constient si detasat.

Nu zic sa ignoram sau sa nu ne implicam, zic doar ca alegerea e la tine, tu alegi in ce vrei sa te implici fara a te lasa manipulat, tu alegi ce vrei sa vezi (partea urata sau frumoasa a vietii), tu alegi cum sa actionezi si cum sa faci fata anumitor provocari.

Colin Turner

" A te cunoaste pe tine insuti, a te intelege pe tine insuti inseamna a incepe sa ai incredere in tine insuti. "

Fiecare om din lume cauta fericirea si calea sigura de a o gasi este sa-ti controlezi gandurile. Fericirea nu depinde de imprejurarile exterioare, ci de conditiile interioare.

Nu ceea ce ai sau ceea ce esti ori locul in care te afli sau lucrurile pe care le faci sunt cele care te fac fericit ori nefericit, ci felul in care te gandesti la toate acestea.

Nu exista nimic bun sau rau” insa gandirea face aceasta distinctie.

Despre coaching as prefera sa nu dau o definitie din carti, as face mai degraba o asemanare cu intelepciunea bunicilor, cu capacitatea lor de a avea fata senina, de a te asculta si de a te intelege, cu rabdarea si sfaturile lor fara impunere… cu capacitatea lor de a fi impacati cu trecutul si cu viata lor chiar daca a fost plina de greutati, multa munca si fara diplome in vitrina… capacitatea lor de a trai in prezent si de a transmite liniste si pace, de a fi buni si lipsiti de egoism in ciuda lipsurilor si modul in care se vede asta pe chipul si zambetul lor.

Modul in care primesti ce iti ofera viata se vede pe chipul tau iar expresia pe care cineva o poarta pe chip e mult mai importanta decat hainele pe care le imbraca.

Cand ai o problema, ai nevoie de un ascultator prietenos, intelegator, fata de care sa-ti descarci sufletul fara a fi judecat.

Insemni mult pentru mine si stiu ca exista un foc ascuns in profunzimea sufletului tau.

Vorbeste-mi despre tine.

Acceseaza pagina de contact Contact

 

 

  • Bob Moawad

    Cea mai buna zi din viata ta este aceea in care decizi ca viata ta iti apartine tie. Fara scuze si pretexte. Fara cineva pe care sa te poti sprijini, baza sau pe care sa-l poti acuza. Darul este al tau- este o uimitoare calatorie- si numai tu esti responsabil pentru ceea ce traiesti.Aceasta este ziua in care viata incepe cu adevarat.

  • Jacque Salome

    Pastram in noi urmele a numeroase situatii neincheiate. De-a lungul vietii am adunat in noi rani cauzate de violentele, umilintele, deceptiile si frustrarile pe care le-am suferit. Si tocmai aceste violente interne intretin, mentin deschise ranile accumulate pe parcurs si sunt cauza suferintelor prezente, suferinte care uneori revin atat de brusc si atat de violent, incat ne surprind.

  • Ursula Sandner

    Unele dintre cele mai dificile si mai importante decizii pe care le iei in viata ta este sa stii ce anume sa pastrezi si la ce sa renunti. Daca iti tii energia blocata in lucruri, oameni sau situatii care te impovareaza sau iti aduc suferinta, nu vei mai avea loc pentru ceea ce iti aduce implinirea si fericirea pe care le meriti. Alege intelept