De ce au succes „răii”?
O nouă modă.... cu cât eşti mai sarcastic şi arunci în toate părţile că eşti sătul de proşti şi nesimţiţi de parcă tu ai fi cel mai inteligent om de pe pământ, cu atât ai mai mult succes la oameni. Dar staţi liniştiţi ăştia sunt plăcuţi de cei care vor să fie în gaşca inteligenţilor, sau consideră că au personalitate pentru că au curaj să strige în gura mare....dar cine i-a desemnat pe ei ca fiind fără pată?  

Se pare că trebuie să strigi in gura mare calităţile pe care probabil nu le ai...doar aşa ca să-ţi fie confirmate de alţii şi să dai impresia că eşti stăpân pe tine. Acei oameni care par indiferenţi, care dau impresia că au principii şi sunt corecţi dar bieţii de ei dau la tot pasul de „oameni proşti”, sunt cei care au cele mai multe frustrări pe care nu sunt în stare să le rezolve. ;)


„Efectul de turmă” este vechi, cum apare cineva care dă senzaţia de putere şi siguranţă, cum se duc toţi după el de parcă ar fi un mare lider... în realitate deabia este în stare să aiba grijă de el şi să-şi organizeze viaţa.

Mă gândesc cum poţi să-ţi trăieşti viaţa dacă eşti ocupat să-i judeci şi să pui etichete celor din jurul tău? Un om care este ok din toate punctele de vedere îi acceptă pe ceilalţi aşa cum sunt şi nu se lasă afectat, este imposibil să-i schimbi pe cei care nu sunt conform standardelor tale si vor deveni sursa principală a frustrărilor tale. Aici e posibil sa apară unii care să zică că doar vorbesc şi nu sunt afectaţi.... atunci de ce simt nevoia să vorbească de alţii? ;)

În loc de a-i condamna pe oameni, să încercăm să îi înţelegem. Să încercăm să ne dăm seama de ce fac ceea ce fac, să încercăm să ne dăm seama care sunt calităţile celeilalte persoane. Această atitudine e mult mai utilă şi mai interesantă decât critica; ea trezeşte compasiune, toleranţă şi bunătate.

Pot avea succes cei care au abilitatea de a inţelege punctul de vedere al celeilalte persoane, cei care se pot pune în locul altora, care înteleg ce se întâmplă în mintea altora şi nu cei care se grăbesc să eticheteze înainte să cunoască. :)