Cine esti? Chiar esti tu?

Ce simtim despre noi insine, daca ne respectam sau nu, ne determina calitatea vietii, capacitatea noastra de a reusi in afaceri, in relatii, in vindecare sau talentele intuitive. 

Oamenii care au un simt al aprecierii de sine foarte scazut atrag relatii si situatii care reflecta si improspateaza aceasta slabiciune.

Toti trebuie sa dam piept cu o experienta care ne arata puterile interioare si slabiciunile si cum nimeni nu se naste cu o apreciere de sine sanatoasa, trebuie sa ne castigam aceasta calitate in procesul vietii, pe masura ce intalnim incercari una cate una.

Mereu si mereu, incercarile din viata ne vor determina sa evaluam sensul puterii si al sinelui in relatia cu lumea exterioara, trebuie sa nu ne mai temem niciodata.

Centrul individualizarii, al formarii “sinelui”, al eului si al personalitatii separate de identitatea noastra mostenita te duce la intrebarea: Eu cine sunt?

Pe masura ce dezvoltam un sens al sinelui, vocea intuitiei devine sursa noastra naturala si constanta de calauzire.

Plexul solar (stomacul, pancreasul, suprarenalele, partea superioara a intestinelor, vezica biliara, ficat si mijlocul coloanei vertebrale, localizat in spatele plexului solar) se refera la puterea personala in relatie cu lumea exterioara. Aici sunt cele mai multe probleme legate de dezvoltarea puterii personale si de auto-apreciere iar  bolile  localizate la organele de mai sus, sunt activate de problemele legate de responsabilitatea fata de sine, auto-aprecierea, frica de respingere si o supersensibilitate la critica.

Fricile generate de dezechilibre sunt: frica de respingere, critica, frica de a nu parea ridicol, frica de a-ti indeplini responsabilitatile, toate fricile legate de aspectul fizic, frica de obezitate, de a cheli sau de imbatranire, teama ca altii vor descoperi secretele noastre.

Puterea pe care ne-o da acest centru este: auto-aprecierea, respectul de sine si autodisciplina, ambitia, capacitatea de a genera actiune si de a face fata unei crize, curajul de a risca, generozitatea, moralitatea si taria de caracter. Ne ajuta sa ne maturizam in intelegerea de sine, in relatia pe care o avem cu noi insine, cum sa rezistam pe propriile picioare si sa avem grija de noi.

De fiecare data cand alegem sa ne dezvoltam puterea interioara, limitam autoritatea lumii fizice asupra vietilor noastre, asupra corpurilor noastre, a sanatatii, a mintii si a spiritului. Din punct de vedere al energiei, fiecare alegere care imbogateste spiritul, intareste campul nostru energetic, si cu cat devine mai puternic cu atat mai putine legaturi cu oameni si experiente negative vom avea.

Fiecare persoana are un potential nelimitat de a-si  transforma  viata, avand determinare si un simt puternic al responsabilitatii personale.

Alegand sa credem ceva, noi suflam viata in acea credinta dandu-i astfel autoritate.

Daca spiritul nostru este suficient de puternic pentru a ne retrage de sub autoritatea unei credinte de grup, este potential suficient de puternic pentru a ne  schimba viata.

Intuitia este abilitatea noastra de a lua decizii in fiecare clipa si contine componente emotionale, psihologice si spiritale despre o anume situatie. Ne ajuta sa ne simtim mai putin anxiosi, deprimati sau prea detasati de o anumita situatie si ne da capacitatea de a ne asuma riscuri si de a ne urma instinctele.

Calauzirea intuitiva iti da acea auto-apreciere necesara pentru a recunoaste ca disconfortul sau confuzia pe care le traiesti, nu sunt altceva decat linii care te ghideaza spre a lua in stapanire propria viata si a face alegeri care te vor scoate din stagnare si nefericire.

Atata vreme cat folosim confortul si securitatea noastra drept criterii ale succesului, ne vom teme de ghidarea noastra intuitiva pentru ca, prin insasi natura ei, ne conduce in noi cicluri de invatamant care sunt, uneori, inconfortabile.

A crede in tine insuti este absolut necesar pentru a te vindeca. Credinta este vitala pentru a face fata incercarilor de fiecare zi.

Capacitatea spiritului uman are puterea de a trece peste limitarile fizice si incercarile personale atunci cand alegerea este de a le raspunde si a le face fata cu curaj.

Trebuie sa muncim pentru a ne descoperi pe noi insine, pentru a intelege de ce avem secrete sau de ce suntem dependenti, de ce punem vina pe altii pentru erorile noastre.

Trebuie sa muncim pentru a intelege de ce ni se pare atat de dificil sa primim sau sa facem un compliment sau daca purtam rusine in sufletul nostru.

Trebuie sa ne acomodam cu ideea de a fi mandri de caracterul nostru si de realizarile noastre. Crearea unei identitati pentru noi insine se bazeaza pe auto-descoperire si nu pe mostenirile biologice si etnice.

Nu este deloc simplu sa obtii independenta, sa inaintezi in dezvoltarea intelegerii de sine si a respectului de sine.

Nu exista nicio scurtatura pentru a deveni o persoana, completa, iar anumite abilitati intuitive nu sunt raspunsul, ci doar consecintele naturale ale aprecierii de sine.

Corpurile noastre prospera si infloresc atunci cand spiritele noastre infloresc.

Alina B.