Poti face orice si poti arata oricum

Unul dintre cele mai stupide lucruri pe care le poate face cineva pentru a-si distruge viata este sa respecte tot ce citeste in cartile motivationale.

Indiferent unde ne ducem, ne confruntam cu diferite cerinte despre cum am putea sa ne perfectionam, daca acorzi atentie fie devii perfect, fie devii furios si dezamagit de tine insuti pentru ca nu esti perfect.

O problema reala pentru oameni in ultimii ani este ca media si comerciantii au contribuit la a ne transforma intr-o societate in care suntem pusi constant fata in fata cu standarde imposibil de mari de auto-perfectionare, tot timpul, in orice domeniu al vietii noastre…. dintr-o data e rusinos sai ai celulita, putina grasime pe abdomen, riduri… nu mai sti sa mananci, totul este nesanatos si te simti vinovat cu fiecare inghititura… ai grija cu ce te imbraci ca nu care cumva sa iesi prea mult in evidenta si sa-ti atragi antipatii …. comunica mai mult prin mesaje scurte, indirecte ( esti prea ocupat ca sa mai acorzi importanta intalnirilor cu prietenii) si mai putin prin comunicare directa, fata in fata, totul e viteza si nu avem timp de pierdut cu vorbaria…. trebuie sa notam un ghid de crestere a copilului din toate articolele de parenting ( se pare ca nici la asta nu ne mai pricepem) si eventual sa fi la dispozitia copilului non-stop ca de, ai vrut copil acum trebuie sa traiesti doar pentru el, trebuie sa uiti la identitatea ta de femeie/barbat, esti doar mama/tata…. daca nu citim articole de seductie, sex, pozitii etc nu o sa ai niciodata implinire sexuala, ce e aia emotie, traire, descoperire? e mai bine sa stai cu numarul si pozitiile scrise in creier precum un fisier pe calculator si tu doar sa executi mecanic….

Fiecare miscare pe care o faci astazi este interpretata ca un simptom. Suntem obsedati de a afla si a rezolva ce e in neregula cu noi, in loc sa crestem si sa ne bucuram de ce e bun in noi.

In loc sa incerce sa ne convinga ca trebuie sa ne adaptam, nu ar fi frumos daca am trai intr-o societate care incurajeaza unicitatea?

Se pare ca nu mai suntem in stare sa apreciem cu adevarat neobisnuitul din oameni … oamenii atipici aduc bogatie lumii, ei ajuta la explorarea unor noi teritorii, ei vad lucruri pe care noi ceilalti nu le vedem.

Oamenii au fost creati astfel incat toti sa fim diferiti atat fizic, cat si psihologic. Experienta umana este una de diversitate. In incercarea lor de auto-perfectionare unii oameni devin seriosi, stresati si plictisitori, pierd ce e mai important in viata Distractia Legatura Placerea Entuziasmul.

Poti face orice si poti arata oricum… asta e farmecul tau!

Alina B.