Ce se întâmplă când uiţi să trăieşti pentru tine?
Am făcut totul pentru el/ea, am făcut totul ca să fie bine, să nu ducă nimeni lipsă de nimic, să fie linişte în cuplu/familie, să fie fericit/fericiţi şi totuşi m-a părăsit. Ce lipseşte de aici? Nu te-ai iubit pe tine şi nu te-ai făcut pe tine fericit/ă înainte de toate ... şi atunci de ce te miri că ai oferit totul şi nu ai primit nimic în schimb? Probabil ai simţit că nu meriţi sau probabil te-ai minţit... în timp ce celălat se chinuia să păstreze siguranţa şi confortul căminului, creşterea copilului, menajul, piaţa etc... considerai că e de ajuns că nu ieşi în oraş, nu bei, nu eşti violent/a dar ajungeai obosit/a dupa o zi de munca şi îţi doreai linişte. Suferi?

Binenţeles că suferi, te gândeşti tot timpul unde ai greşit în timp ce repeţi aceleaşi greşeli.... nu ştiu neapărat dacă sunt greşeli, într-un cuplu/căsnicie e mai bine ca nimeni să nu depindă de nimeni, cu cât încerci mai mult să-l schimbi pe celălalt, să-l faci să iasă cu tine în oraş când el/ea nu are chef, să meargă la cumpărături cu tine, să socializeze cu prietenii tăi, să meargă la munte/mare cu tine şi el/ea spune ca e obosit şi totuşi face ce vrei tu... vei descoperi că uneori e mai bine să faci unele lucruri singur/ă decât să te mai enerveze celălalt sau să acumulezi o mulţime de frustrări pentru că nu e aşa cum vrei tu.

Da, de ce nu ar fi ok ca într-un cuplu/familie fiecare să facă ce doreşte fără a-l implica pe celălalt dacă acesta nu doreşte.... binenţeles, să nu se înteleagă că unul e sclav şi celălalt nu duce grija la nimic, responsabilităţile sunt responsabilităţi şi trebuie să fie împărţite. Am fost crescuţi cu un program ... dacă ai prieten/ă, soţ/ie nu mai poţi ieşi decât însoţit/ă de el/ea.... complicat, după o vreme e clar că o să intervină monotonia şi o să vă săturaţi unul de celălalt, aşa că întotdeauna ieşirea separată în alte medii aduc o revitalizare a relaţiei dar şi noi subiecte de discuţie în afară de problemele cu copii, soacra, mama sau serviciul....


Aşa că înainte să te stresezi că faci totul ca să fie bine, trebuie să te gândeşti la ce te face pe tine fericit/ă şi asta fără să-l târăşti pe celălalt după tine sau să legi fericirea ta de el/ea.... ;)