Ce alegere faci si de ce ti-e teama?

Chakra cinci rezoneaza cu numeroasele eforturi emotionale si mentale implicate in intelegerea naturii puterii alegerii. Toate imbolnavirile au o legatura cu acest centru energetic, pentru ca alegerea este implicata in orice amanunt al vietii noastre si prin urmare, in orice boala.

Din perspectiva spirituala, cel mai inalt tel al nostru este eliberarea totala a vointei personale in “mana Divinitatii”.

Localizata la nivelul gatului, conexiunea energetica cu corpul fizic este: gatul, glanda tiroida, traheea, esofagul, paratiroidele, hipotalamusul, vertebrele cervicale, gura, maxilarul si dintii.

Fricile legate de puterea vointei exista in fiecare chakra, potrivite cu chakra respectiva. Ne este teama ca nu avem autoritatea sau puterea de a alege in propriile vieti, mai intai in cadrul familiei noastre, apoi in cadrul relatiilor personale si profesionale. Si apoi ne temem ca nu avem autoritate asupra noastra insine, ca pierdem controlul cand este vorba de raspunsul nostru la lucrurile importante: la bani, la putere, la controlul emotional al unei alte persoane asupra bunastarii noastre.

Notiunea de a lasa puterea noastra de a alege unei forte Divine ramane cea mai mare lupta pentru individul care cauta sa devina constient. Puterile acestei chakre sunt: increderea, cunoasterea de sine si autoritatea personala, capacitatea de a lua decizii stiind ca, indiferent de ce decizii luam, ne putem tine de cuvant fata de noi insine sau fata de o alta persoana.

Fiecare alegere pe care o facem, fiecare gand si sentiment pe care il avem este un act de putere, care are consecinte biologice, sociale, personale, ambientale si globale. Noi suntem oriunde sunt gandurile noastre si astfel responsabilitatea noastra personala include contributiile noastre energetice.

Cele mai costisitoare consecinte energetice provin din actionarea sub imperiul fricii. Chiar si atunci cand alegerile facute din frica ne conduc spre ceea ce dorim, ele produc in general, si efecte secundare nedorite.

Noi toti traim, cel putin periodic, in iluzia ca avem control asupra vietii noastre. Cautam banii si statutul social pentru a avea o mai mare putere de alegere si sa nu trebuiasca sa urmam alegerile pe care le fac altii pentru noi. Ideea ca ne cere constiinta predarea vointei personale vointei Divine este in conflict cu tot ceea ce am ajuns sa consideram masura unui om puternic.

Astfel, putem repeta ciclul frica-surpriza-frica-surpriza pana cand atingem un punct de rugaciune “Tu alegi, iar eu voi urma alegerea Ta”. Odata ce emitem aceasta rugaciune, calauzirea poate patrunde in vietile noastre, impreuna cu un sir nesfarsit de sincronicitati si coincidente.

Cand avem incredere in cineva, incredintam acelei persoane o parte din energia noastra; cand avem incredere intr-o idee, incredintam o parte din energia noastra acelei idei; cand avem incredere intr-o frica, incredintam o parte din energie acelei frici. Credinta si puterea de a alege sunt, de fapt, puterea creatiei insasi. Noi suntem vasele prin care energia divina devine materie in aceasta viata.

Testul spiritual inerent vietii noastre este cerinta de a descoperi ce ne motiveaza sa facem alegerile pe care le facem si daca avem credinta in fricile noastre sau un Divinitate.

Indiferent de cat succes avem, la un moment dat devenim constienti ca ne simtim incompleti. Un eveniment neplanificat sau o relatie ori o imbolnavire, ne vor arata ca puterea noastra personala este insuficienta pentru a trece printr-o criza. Suntem meniti sa devenim constienti ca puterea personala este limitata.

Dobandirea unei constiente a propriilor limitari, ne deschide spre cantarirea alegerilor pe care altfel nu le-am fi facut. Ramanem speriati de faptul ca prin recunoasterea vointei Divine, prin predarea vointei noastre unei vointe mai inalte vom fi despartiti de tot ce ne aduce confort fizic.

Viata noastra fizica si calea spirituala sunt una si aceeasi. A avea placere in viata fizica este un tel spiritual in aceeasi masura cu a obtine un corp fizic sanatos. Predarea noastra in mainile autoritatii Divine inseamna eliberarea de iluziile fizice si nu de deliciile si de confortul vietii fizice.

Dezvoltarea disciplinei vointei ne permite sa ne abtinem de la a lansa ganduri negative spre altii sau spre noi insine. Daca nu judecam, ajungem la intelepciune si ne invingem fricile. Trebuie sa ne eliberam de nevoia de a sti de ce lucrurile se intampla cum se intampla si sa avem incredere ca, oricare ar fi motivul, acesta este o parte dintr-un proiect spiritual mai grandios.

Alegerile negative genereaza situatii care revin pentru a ne invata cum sa facem alegeri pozitive. Nevoia de a ne curata spiritele de amintirile dominate de vinovatie este mai puternica decat nevoia de liniste. Energia vindecarii curge in sistemul nostru energetic de fiecare data cand sfaramam autoritatea unei frici asupra vietii noastre si o inlocuim cu un sentiment de sine mai puternic.

Centrul vointei, fiind localizat intre energiile inimii si cele ale mintii, ne invata sa echilibram raspunsurile noastre la solicitarile vietii. De obicei, in copilarie suntem directionati catre una din aceste doua energii conducatoare: baietii sunt impinsi sa isi foloseasca energia mentala, iar fetele inima.

Energia mentala alimenteaza lumea exterioara, in timp ce energia inimii alimenteaza domeniile personale. Daca mintea si inima nu comunica clar una cu alta, una o va domina pe cealalta. Cand conduce mintea, suferim din punct de vedere emotional, pentru ca transformam informatiile emotionale intr-un inamic. Cautam sa controlam toate situatiile si relatiile si mentinem autoritatea asupra emotiilor. Cand conduce inima, tindem sa mentinem iluzia ca totul este bine.

Acest dezechilibru al capului si al inimii transforma oamenii in fiinte dependente. In termeni energetici, orice comportament motivat de frica de crestere interioara se descrie ca o dependenta. Sfarsim traind intr-un ciclu aparent fara sfarsit, mental dorind schimbarea, dar emotional temandu-ne de ea la fiecare cotitura. Singurul mod de a iesi din acest tipar este de a face alegeri care angajeaza puterea unita a mintii si a inimii. Iesirea din repetitia ciclurilor din viata noastra necesita doar o alegere puternica, ce tinteste spre maine, si nu spre ieri.

Deciziile care spun : “Gata, nu mai accept acest tip de tratament” sau “Nu mai pot sta nicio zi in plus, trebuie sa plec”, contin calitatea puterii care uneste ambele energii, ale mintii si ale inimii, iar vietile noastre incep sa se schimbe aproape instantaneu ca rezultat al autoritatii prezente in acest grad intens de alegere. Este inspaimantator sa-ti parasesti satisfactiile obisnuite ale vietii, chiar daca acea viata este adesea disperat de trista.

Singura cale de a capata acel sentiment de securitate este de a intra in vartejul schimbarii si de a iesi prin celalalt capat, cu sentimentul ca esti din nou viu. Poti experimenta un sfarsit dureros al multor faze ale vietii, cum ar fi casatoria sau ocupatia. Singurul act de credinta adevarata este de a accepta tot ce ne cere Dumnezeu, sa fim constienti ca Dumnezeu nu datoreaza nici unui muritor vreo explicatie pentru hotararile lui.

Cel mai mare act de vointa cu care ne putem investi spiritele este sa alegem sa traim conform acestor reguli:

  • sa nu judecam
  • sa nu avem asteptari
  • sa renuntam la nevoia de a sti de ce lucrurile se petrec cum se petrec
  • sa avem incredere ca evenimentele neprogramate din vietile noastre sunt o forma de indrumare spirituala
  • sa avem curajul de a face alegerile pe care trebuie sa le facem, sa acceptam ceea ce nu putem schimba si sa avem intelepciunea de a vedea diferenta.

In urmatorul articol Adevar sau iluzie? Care este realitatea?

Cu mult drag Alina B.