Cauzele emotionale si psihologice ale bolilor

Fara dubiu exista o puternica legatura intre stresul fizic si emotional si o anume boala. Anumite crize emotionale si spirituale corespund in mod specific problemelor din anumite parti ale corpului si vindecarea nu inseamna neaparat si intotdeauna recuperarea corpului fizic dintr-o boala. Vindecarea poate sa insemne eliberarea de frici vechi si ganduri negative fata de sine sau fata de altii.
Letargia prelungita, oboseala, depresia ne anunta ca ne pierdem vitalitatea, sunt indicatori care ne avertizeaza asupra instalarii unei boli pentru ca nici o boala nu se dezvolta la intamplare si exista tipare emotionale si psihologice care o preced.

De exemplu, poti sa fi vegetarian si sa alergi 6km/zi, dar daca esti prins intr-o relatie abuziva, sau iti urasti serviciul, sau ai certuri zilnice cu parintii, pierzi energia intr-un tipar comportamental care te conduce catre boala sau care impiedica vindecarea de o boala.

Daca esti axat pe spiritualitate si iti retii energia de la credinte negative, poti manca orice (bine, nu chiar orice) si tot ramai sanatos. Multi dintre cei care pierd ceva care pentru ei reprezinta puterea … bani, slujba, un joc sau pierd pe cineva in care si-au investit propriul sens al sinelui sau al puterii… sot/iubit, parinte sau copil… dezvolta o boala. Relatia cu puterea este miezul problemei sanatatii noastre. Numai tu singur te poti ajuta sa te vindeci, sa iti vindeci fiinta emotional, psihologic, fizic si spiritual.

Vindecarea este un proces intern activ care include investigarea propriilor atitudini, amintiri si sistem de credinte cu dorinta de a elibera toate tiparele negative care opresc vindecarea completa emotionala si spirituala. Nu asteptati sa deveniti bolnavi inainte de a participa la sanatatea sistemului vostru energetic. Nu pierdeti timp gandindu-va, actionand sau rugandu-va ca o victima. Sa va simtiti victimizati nu face decat sa adauge bolii mai multe ingrediente si daca victimizarea devine o stare permanenta a mintii, ea insasi va deveni o boala. Sarcina este de a va deplasa prin ranile noastre, nu de a ramane si a trai in ele.

Noi participam intr-o anumita masura in crearea bolilor dar arareori oamenii aleg constient sa-si creeze boala. Mai degraba boala se dezvolta ca o consecinta a tiparelor comportamentale si a atitudinilor pe care nu le intelegem ca fiind nocive pana cand nu au devenit deja astfel. Numai cand boala ne forteaza sa ne revedem atitudinile incepem sa intelegem faptul ca atitudinile noastre zilnice de frica sau de amaraciune sunt de fapt, substante nocive.

Toti avem sentimente negative, dar nu orice negativitate produce boala. Pentru a crea boala, emotiile negative trebuie sa fie dominante si sa stim ca acel gand negativ este toxic si cu toate acestea sa-i permitem sa patrunda in constiinta noastra. Ramanand furios sau suparat in mod obsesiv da toate sansele crearii unei boli. Transmiterea energiei in trecut prin scufundarea in evenimente dureroase, va stoarce puterea din corp si poate conduce la boala. 

Puterea este esentiala pentru vindecare si pentru mentinerea sanatatii. Toate circumstantele pot fi schimbate intr-o clipa si toate bolile pot fi vindecate. Nu exista limitare de timp, spatiu sau griji fizice umane. Traieste ceea ce crezi.

Fiecare viata trece prin faze dificile, ca si prin pace. Invata sa mergi deodata cu valul schimbarii, mai degraba decat sa incerci sa opresti schimbarea din a se intampla. Nu cauta o alta persoana pentru a te face fericit.. fericirea este o atitudine interioara, personala si o responsabilitate. Viata este o experienta a invatarii. Fiecare situatie, incercare si relatie contine un mesaj care merita invatat sau predat altora. Energia pozitiva functioneaza mai eficient decat cea negativa in fiecare zi si in absolut orice situatie. Traieste momentul prezent si practica iertarea altora.

Lectiile de viata cuprinse in corpul nostru in functie de pozitia pe care o ocupa sunt:

  • lectii legate de lumea materiala
  • lectii legate de sexualitate, munca si dorinta trupeasca
  • lectii legate de ego, personalitate si respectul de sine
  • lectii legate de iubire, iertare si compasiune
  • lectii legate de vointa si exprimare de sine
  • lectii legate de minte, intuitie, revelatie si intelepciune
  • lectii legate de spiritualitate

Folosind puterea intr-o directie gresita, se vor genera consecinte asupra corpului si asupra vietii. Fiecare om intalneste in viata o serie de incercari si teste. Aceste teste vin sub forma dezintegrarii puterii fizice de baza: pierderea inevitabila a sanatatii, a familiei, a bogatiei sau a puterii lumesti. Pentru a iesi din directia gresita, trebuie sa existe vointa de a te elibera de trecut si de a te intoarce in momentul prezent. “Crede ca si cum ce ai cerut, este deja implinit.”

In articolul urmator o sa vedem ce emotii si ganduri duc la anumite boli sau ce spun bolile din organism despre gandurile noastre.

Va doresc multa energie si sanatate! Alina B.