Cărările vieții

Sunt momente în viață în care ești încrezător și știi ce vrei, totul se leagă de parca ți-ar fi destinat și nimic nu te abate de la drumul tău. Și totuși, în ciuda încrederii, gândirii pozitive și a atitudinii ”EU POT”, apare neprevăzutul care te lovește, te abate de la drum și te pierzi pe tine… un timp mergi din inerție și nu-ți dai seama ce se întâmplă, dar mergi, fără să știi unde ești tu ca esență.

Mai trece un timp și primești altă lovitură, ai impresia că te-ai trezit puțin dar ca să eviți coșmarul intri iar în inerția care te conduce prin viață. Și totuși, viața nu te lasă așa cu una cu doua, te lovește iar și iar până reușește să te trezească la viață, să te descoperi și să te iubești … e un sentiment de libertate în care poți să faci ce vrei și ce vrea sufletul tău pentru tine și nu doar pentru a-i mulțumi pe ceilalți, ești fericit/ă, trăiești… O vreme, până la următoarea lovitură care te face iar să rătăcești, să te cenzurezi și să te resemnezi, te gândești la ce e bun atâta zbucium dacă oricum suntem atrași de un fir invizibil și nu întotdeauna spre fericire.

VIAŢA e făcută din cărări către cunoaștere, cunoașterea de sine. Unele sunt frumoase și luminoase, altele rătăcesc aiurea și altele mai întunecoase sunt presărate cu lecții, lecții din care avem de învățat pentru ca le vom primi la nesfârșit până ne bagă în cap ce trebuie să știm.

Alege cu grijă cărarea vieții tale.

Alina B.