Blog

Tăcerea

”Omul nu e în posesia înțelepciunii. El nu face decât să tindă spre ea și poate numai să aibă dragoste pentru ea, ceea ce este deja destul de meritoriu.” Immanuel Kant

Rușinea - lanțurile stimei de sine

”Aceeași rușine care mă reține m-a împiedicat deseori să fac fapte bune, care m-ar fi umplut de bucurie și de la care nu m-am abținut decât deplorându-mi imbecilitatea.” Jean-Jacques Rousseau

Nevoia nevrotică de iubire
Nevoia nevrotică de iubire se manifestă printr-o nevoie crescută de a fi iubit, stimat şi recunoscut, de a fi ajutat, sfătuit şi susținut, ca şi printr-o sensibilitate ridicată atunci când aceste trebuințe sunt frustrate.
Problemele căsniciei și rezolvarea lor

De ce sunt căsniciile bune atât de rare – căsnicii care nu înăbușă potențialul evolutiv al partenerilor, căsnicii în care atmosfera nu e încărcată de tensiuni subiacente sau în care acestea sunt atât de intense, încât au dus la o indiferență binevoitoare? Ar fi posibil ca instituția căsătoriei să nu se poată împăca cu anumiți factori ai existenței umane? Este căsnicia probabil doar o iluzie, pe cale de a dispărea, sau este omul modern incapabil de a-i da substanță? Recunoaștem eșecul ei sau pe al nostru atunci când o condamnăm? De ce reprezintă căsnicia atât de des moartea dragostei?

O privire în vestiarul bărbaților

Bărbații sunt dificili, și nu spun eu asta ci psihologii, după ani de experiență în terapiile cu bărbați. Da, bărbații sunt dificili. La suprafață, sunt deseori distanți și-ți dau impresia că nu poți avea încredere în ei. Sau par gălăgioși și insuportabili. Și, dacă încerci să-i cunoști mai bine, lucrurile se agravează, de multe ori se închid în ei și devin de nepătruns. Spre deosebire de femei ...

Femeile nu mai vor să fie mame pentru bărbați…

Șoc și groază… cum așa? Având în vedere că din ce în ce mai mulți „bărbați„ ascunși după o barbă, pachețele de mușchi și sprâncene pensate își doresc femei independente care să-i susțină, să le respecte libertatea și să aibă grijă de ei în condițiile în care ei sunt handicapați în arta cuceririi unei femei și incapabili să ofere același lucru femeii care își asumă acest rol… chiar e tragic.

Nu accept provocări virtuale

Am învățat să trăiesc, am învățat să iubesc, am învățat să nu judec și să accept oamenii așa cum sunt, am învățat să mă bucur dar și să plâng clipele, am învățat că uneori pur și simplu trebuie să stai pe loc și alteori să alergăm și să luptăm.

Grădina Secretă
„Erotismul este o mișcare spre Celălalt, acesta este caracterul ei esențial.” Totuși, în efortul nostru de a instala intimitatea căutăm adesea să eliminăm distincțiile, excluzând astfel spațiul necesar dorinței pentru a se dezvolta. Căutăm intimitatea pentru a ne proteja de sentimentul singurătății; și totuși
Sinele autentic

Unii oameni au impresia că a fi autentic înseamnă să fie într-un anumit fel, bătut în cuie în toate mediile și situațiile. Eu zic că, de la sinele autentic pleacă toate rolurile pe care trebuie să le îndeplinim în viață.

Bineînțeles că ideal ar fi să-ți cunoști sinele autentic  înainte de a-ți asuma diverse roluri: soț/soție, mamă/tată, casnică/angajată/întreprinzător, prieten/prietenă, iubit/iubită, amant/amantă etc.

Frica de a te uita în tine

Așa ne place să ne uităm la alții, ce fac alții, cum fac alții, unde fac alții și să ne dăm cu părerea… nu neapărat să luăm ce e bun și să punem în practică.

Uitatul ăsta peste gard este valabil pentru cei cărora le este frică să se uite în ei și să se cunoască, le este frică de ce ar putea să descopere și de ce trebuie să îmbunătățească, le este frică atât de lucrurile plăcute cât și de cele mai puțin plăcute pe care ar putea să le descopere în ei.

Statutul de victimă

Statutul de victimă, nu îți aduce prea mulți prieteni și e posibil ca și acei câțiva care sunt pe lângă tine să plece curând.

De ce?

Pentru că în sinea noastră, toți avem o fărâmă din acest statut, toți ne-am considerat victime în anumite situații și nimeni nu are energia de a se transforma în salvatorul unei „victime incurabile”.

Hotărâți-vă să fiți fericiți acum

În loc să faceți ca fericirea voastră să depindă de evenimentele viitoare, puteți decide să fiți fericiți acum. O cale ar fi să vă concentrați asupra oricărui lucru sau oricărei ființe pentru care sunteți recunoscători.

Ce merge bine în viața ta?

Cărările vieții

Sunt momente în viață în care ești încrezător și știi ce vrei, totul se leagă de parca ți-ar fi destinat și nimic nu te abate de la drumul tău. Și totuși, în ciuda încrederii, gândirii pozitive și a atitudinii ”EU POT”, apare neprevăzutul care te lovește, te abate de la drum și te pierzi pe tine… un timp mergi din inerție și nu-ți dai seama ce se întâmplă, dar mergi, fără să știi unde ești tu ca esență.

Manipularea si aparenta de normalitate

Cele mai eficiente tehnici de manipulare se bazeaza pe crearea unei aparente de normalitate. Pentru a avea succes, agentii de influenta trebuie sa actioneze in asa fel incat sa nu atraga atentia celor din jur. Ei sunt foarte atenti sa nu le dea ocazia celorlalti de a observa ca “nu se potriveste ceva”. Cersetorii, chiar si cand venitul lor lunar il depaseste de cateva ori pe cel mediu pe economie, se imbraca intotdeauna in zdrente, umbla murdari, isi pun in evidenta ranile (intentionat) pentru ...

Cat de usor poti fi manipulat?

Cu cat individul se preocupa mai mult de a nu fi luat drept incult, plictisitor, prost sau lipsit de orice talent, cu atat el este mai usor de manipulat de catre cei care intentionat ii induc astfel de preocupari pentru a-l distrage de la gandurile si intrebarile lui firesti. In majoritatea cazurilor, reflexul de supunere fata de regulile impuse de cei din jur este inoculat inca din copilarie. Un “ copil cuminte ” vorbeste numai cand este intrebat, sta la locul lui, nu ii deranjeaza pe cei mari, e ascultator.

Dumnezeu, Divinitate, EU

Cine nu are credinta in ceva isi va pierde sensul vietii, se va simti mereu singur si impovarat. Dorinta spirituala de conectare este mult diferita de dorinta de stabilire a unei legaturi cu religia. Spiritualitatea este o experienta individuala orientata catre eliberarea fricilor din lumea fizica si stabilirea unei relatii cu Dumnezeu (parte din tine). “Traieste in momentul prezent.” “Sufletul este una cu Dumnezeu.”

Adevar sau iluzie? Care este realitatea?

Separarea adevarului de iluzie este mai mult o sarcina a mintii decat a creierului. Creierul comanda comportamentul fizic, insa mintea comanda comportamentul corpului energetic, ceea ce reprezinta relatia noastra cu gandirea si perceptia. Cand devii constient, esti capabil sa te detasezi de perceptiile subiective si sa vezi adevarul sau intelesul simbolic intr-o situatie. Cel care a ajuns la ...

Ce alegere faci si de ce ti-e teama?

Chakra cinci rezoneaza cu numeroasele eforturi emotionale si mentale implicate in intelegerea naturii puterii alegerii. Toate imbolnavirile au o legatura cu acest centru energetic, pentru ca alegerea este implicata in orice amanunt al vietii noastre si prin urmare, in orice boala. Din perspectiva spirituala, cel mai inalt tel al nostru este eliberarea totala a vointei personale in “mana Divinitatii”.

Iubirea ... unde o cautam?

Iubirea este centrala sistemului energetic uman si ne invata cum sa actionam din iubire, compasiune si sa recunoastem ca cea mai puternica energie pe care o avem este iubirea. Cu toate ca e cel mai puternic sentiment, de multe ori cautam iubirea in buzunare, in pantaloni, in minte si mai putin in suflet. Cautarea iubirii in alte locuri decat in suflet duce la suferinta si deziluzie. Aflata in centrul pieptului: inima si sistemul circulator, coastele, sanii, glanda timus, plamanii, umerii, bratele, mainile si diafragma. Rezoneaza cu perceptiile emotionale care determina calitatea vietii noastre mult mai mult decat perceptiile mentale.

Cine esti? Chiar esti tu?

Ce simtim despre noi insine, daca ne respectam sau nu, ne determina calitatea vietii, capacitatea noastra de a reusi in afaceri, in relatii, in vindecare sau talentele intuitive. Oamenii care au un simt al aprecierii de sine foarte scazut atrag relatii si situatii care reflecta si improspateaza aceasta slabiciune. Toti trebuie sa dam piept cu o experienta care ne arata puterile interioare si slabiciunile si cum nimeni nu se naste cu o apreciere de sine sanatoasa, trebuie sa ne castigam aceasta calitate in procesul vietii, pe masura ce intalnim incercari una cate una.

Sex, bani si relatii

Atragem catre noi relatii care ne ajuta sa ne cunoastem si invatam sa interactionam constient cu altii astfel incat sa formam uniuni cu oameni care ne sprijina dezvoltarea si sa ne eliberam din relatii care ne impiedica cresterea. Sexualitatea ne conecteaza cu trupurile si nevoile noastre fizice, la fel si cu potentialul de a explora aspectele erotice si senzuale. Erotismul sexual este o forma de eliberare fizica, emtionala si spirituala care ne introduce in starea “de a fi in clipa”.

Schimbare, influente si convingeri

Legatura cu familia, anturajul, societatea din care facem parte ne ofera credinte si programe in formarea identitatii, sentimentului de apartenenta dar si capacitatea de a emite judecati. Reprezinta temelia sanatatii emotionale si mentale. Legatura aceasta este importanta pentru ca familia si societatea din care facem parte ne face cunostinta cu viata “in lume”, ea ne invata ca lumea este fie un loc sigur, fie unul periculos, ca e stapanita de abundenta sau de saracie, ca este educata sau ignoranta, ori ca este un loc din care sa iei sau unul in care sa daruiesti.

Cauzele emotionale si psihologice ale bolilor

Fara dubiu exista o puternica legatura intre stresul fizic si emotional si o anume boala. Anumite crize emotionale si spirituale corespund in mod specific problemelor din anumite parti ale corpului si vindecarea nu inseamna neaparat si intotdeauna recuperarea corpului fizic dintr-o boala. Vindecarea poate sa insemne eliberarea de frici vechi si ganduri negative fata de sine sau fata de altii. Letargia prelungita, oboseala, depresia ne anunta ca ne pierdem vitalitatea, sunt indicatori care ne avertizeaza asupra instalarii unei boli pentru ca nici o boala nu se dezvolta la intamplare si exista tipare emotionale si psihologice care o preced.

Corpul nostru cel de toate zilele

Nu de mult o prietenă îmi povestea despre sensibilităţile corpului uman şi capacitatea lui excelentă de a comunica. Oare de ce descoperim atât de târziu limbajul corpurilor noastre? Animalele îl au de cum apar pe lume, indiferent dacă din ou sau fătate. Bebeluşii, la fel, încep să şi-l cunoască şi se îndrăgostesc parcă pe zi ce trece de el. Mi-aduc aminte cu duioşie de hohotele de râs pe care i le stârneam puştoaicei mele atunci când îi arătam degetele de la mânuţe şi i le număram unul câte unul.

Alegerea de a deveni

„Obişnuieşte-te să priveşti lumea ca pe ceva în Devenire, ceva în dezvoltare şi să priveşti orice dificultate potenţială ca pe ceva ce încă nu s-a produs. Vorbeşte mereu în termeni de progres.” Fiecare dintre noi are parte în viaţa sa de mai multe naşteri. Fiecare dintre ele poate fi o eliberare sau o nouă încorsetare în modelele prezentate de o societate care vrea să ne impună cum să fim, nu să alegem să devenim ceea ce suntem de fapt: fiinţe divine chemate să îmbogăţească existenţa universală prin experienţele particulare.

Curajul de a fi singur/ă

„Cea mai rea singurătate nu este când eşti singur, ci când eşti un prost tovarăş pentru tine însuţi” – Jacques Salome. Da, cred ca este un articol care ne vizeaza, mai mult sau mai putin, pe fiecare dintre noi. Oare nu avem în viata si momente când suntem cu adevarat singuri? Important este cum ne ...

Momentul perfect

V-aţi întrebat vreodată dacă aţi trăit măcar o singură dată în viaţă, momentul perfect? Sau starea de graţie? Este un moment în care timpul încremeneşte, suspendat între un trecut irepetabil şi un viitor incert. Este puntea perfectă pentru trăirea verbului “A FI”. Este posibil, oare, să avem în viaţa noastră astfel de suspendări, de trăiri atemporale?

Femeia, necunoscuta de lângă mine

Da, aşa este, femeia este o … maaaaare necunoscută! Chiar pentru ea însăşi, de cele mai multe ori – din păcate. Căci, tot spunându-ni-se cum ar trebui să ne comportăm în cutare sau cutare situaţie, cum ar trebui să fim „doamne” în orice împrejurare, ne-am pierdut adevărata identitate pentru a o regăsi printre dorinţele celorlalţi.

Ceaiul, o ancorare în prezent

Mă tot întrebam până acum ceva timp: Oare de ce japonezii pun aşa mare preţ pe arta servirii ceaiului? Răspunsul mi-a venit simplu şi firesc atunci când am început să beau şi eu ceai, înlocuind astfel “cafeaua gratis” de la birou. Şi am realizat că această îndeletnicire este o ancorare fantastică în momentul prezent.

Teroarea lui “ce ai ?”
“Ce ai ?” Ştiu, sună puţin aiurea. Eu personal (înclin să cred că şi voi!) am auzit de foarte multe ori această expresie în jurul meu.Şi, la fel ca în cazul renumitului “succesuri”, sintagma aceasta ne-a cotropit cotidianul în aproape toate sectoarele vieţii.
Scrisoare către bărbaţi adevăraţi
Dragii noştri prieteni aflaţi întâmplător (sau nu) în corpuri masculine, noi, tovarăşele voastre de viaţă (indiferent dacă relaţia este oficializată sau nu), avem să vă spunem ceva foarte important pentru noi şi pentru bunul mers al relaţiilor noastre. Ne place să fim complimentate, ne place ...
Te vad, te ascult, te simt…

Nu am incredere in testele si chestionarele cu aplicabilitate generala, menite sa-ti dezvaluie ce probleme si calitati ai… ele nu pot sa dezvaluie ce se afla in sufletul tau si cat de minunat este acesta. De multe ori am fost considerata naiva pentru ca am facut ...

Iti promit, hai sa vorbim dar nu vorbim…

Cam asa arata o conversatie in zilele noastre, numai ca de multe ori promisiunile sunt vorbe goale iar conversatiile nu sunt conversatii,  raman pur si simplu in pom, fara finalitate, de parca “as vorbi cu tine dar imi este lene sa-ti spun cand se termina”.

Iluzia libertatii

Avem nevoie de comunitate si uniune ca sa avem parte de libertate si siguranta. Vremurile s-au schimbat, prapastia dintre femei si barbati se adanceste, siguranta copiilor este pusa numai in spatele parintilor care nu pot fi non-stop alaturi de ei si ...

Poti face orice si poti arata oricum

Unul dintre cele mai stupide lucruri pe care le poate face cineva pentru a-si distruge viata este sa respecte tot ce citeste in cartile motivationale. Indiferent unde ne ducem, ne confruntam cu diferite cerinte despre cum am putea sa ne perfectionam, daca acorzi atentie fie devii perfect, fie devii furios si dezamagit de tine insuti pentru ...

Comunicarea intre generatii

In cadrul unei companii si nu numai, intalnim 4 generatii, fiecare cu propriile preferinte in ceea ce priveste comunicarea, propriile valori, nevoi si dorinte. Conflictele care apar intre generatii afecteaza productivitatea si profitabilitatea in cadrul unei companii si astfel este necesara o prezentare pe scurt a acestora.

Intelepciunea cuvintelor

Cum în ultima vreme cititul este unul din păcatele mele asumate, am găsit aceste două mici poveşti, pe care vi le redau mai jos pentru reflecţie. Poate mulţi dintre voi le ştiţi deja, dar întotdeauna găsim înţelesuri suplimentare pe măsură ce pătrundem mai adânc în înţelepciunea cuvintelor …

Despre fenomenul îndrăgostirii

Am citit de curând o carte care trece în revista efectele îndrăgostirii asupra psihicului uman şi deosebirile fundamentale dintre aceasta şi dragostea umană adevărată. Vorbim aici doar despre aspectele normale ale acestor fapte de viaţă, nu despre “ieşirile din tipar”, de multe ori dăunătoare pentru cel puţin unul dintre parteneri.

Tu cum te descurci cu dezaprobarea celor din jur?

Dezaprobarea reprezinta un transfer emotional de la un om mai puternic la unul mai slab, dezaprobarea devine a ta doar in cazul in care o accepti. Daca ti-o insusesti, puterea persoanei care ti-a atribuit-o te va coplesi, iar respectul de sine va scadea. Acceptarea ta de catre cei din jur nu este o reflexie a persoanei tale, ci a felului in care se proiecteaza ceilalti asupra ta. 

Autenticitatea

A fi cine suntem cu adevarat si a nu ne teme sa fim astfel in fata celorlalti este o calatorie care nu se incheie niciodata. Aceasta calatorie presupune eliberarea de conditionarea parentala, sociala, culturala si de convingerile si opiniile pe care le-am acumulat. In acelasi timp, consta in eliberarea de teama: teama de esec, teama de a parea prost, de a fi diferit, teama de ce ar putea gandi ceilalti, teama de a fi respins si multe altele.

Mersul cu ...caprele, partea II

Atât de pişicher... încât într-o zi, cum veneam noi agale pe drum spre casă, ba alergând după o căpriţă, ba după alta, bunicul îmi spune: “Măi buric verde, ia vino tataie să vezi ceva!” [trebuie sa spun ca apelativul de “buric verde” era maximum de alint pe care-l puteam primi de la bunicul...şi totuşi, nimeni nu-l rostea cu atâta drag ca el!

Mersul cu ...caprele

Asa cum va spuneam in articolul anterior, jocul cu iezii se numara printre placerile mele cele mai mari. Daca mi-aduc bine aminte mamaia, de dragul meu, chiar botezase o ieduta cu numele meu de alint. Probabil de aici mi se trage neastamparul, dorul de duca si, desigur, tendinta de a ma catara, de a vedea, de a descoperi... – sufar de “zgandarici”, cum bine zice o prietena de-a mea.

Nucii turcesti

Ma gandesc de ceva vreme la amintirile din prima copilarie, pana sa fiu “studenta la litere mici”- cum spunea tata – si in fata imi rasar chipurile zambitoare ale bunicilor mei. Amintirea lor imi inalta dintr-odata starea de spirit si in mine simt atat de multa blandete si iubire – este aproape dureros de palpabila. Dar sa va povestesc despre acele vremi ...

Esti pe deplin tu?
Despre parinti... vad multe postari cu iubeste-ti parintii cat mai sunt in viata ... sunt de acord cu asta dar in limita in care nu e confundata cu datoria „te-am nascut, crescut, educat ... numai eu stiu cate sacrificii am facut pentru tine si acum esti dator ca adult sa faci si sa zici ce spun eu”... dupa zbuciumul nostru de zi cu zi mai simtim si presiunea ca trebuie sa ma duc in vizita sau trebuie sa sun ca altfel se supara, de sarbatori trebuie sa ma impart si acolo si acolo ca altfel se supara cu toate ca poate ti-ai dori sa te intalnesti si sa petreci cu prietenii.
Burlacii fără „vină”
Să vedem câte tipuri de burlaci există: Burlacul bun la toate care îşi plânge de milă că l-a părăsit femeia (scorpia) în ciuda bunătăţii lui. Burlacul care a pierdut femeia vieţii lui, iubirea adevărată şi e de părere că nu se mai poate îndrăgosti niciodată, cred şi eu pentru că o să se gândească mereu ce minunată era aceea care probabil dacă ar fi rămas lângă el ar fi devenit „nenorocita de nevastă”.
De ce au succes „răii”?
O nouă modă.... cu cât eşti mai sarcastic şi arunci în toate părţile că eşti sătul de proşti şi nesimţiţi de parcă tu ai fi cel mai inteligent om de pe pământ, cu atât ai mai mult succes la oameni. Dar staţi liniştiţi ăştia sunt plăcuţi de cei care vor să fie în gaşca inteligenţilor, sau consideră că au personalitate pentru că au curaj să strige în gura mare....dar cine i-a desemnat pe ei ca fiind fără pată?
Progresezi, stagnezi sau trăieşti în trecut?
Un nou an, noi dorinţe, noi ambiţii şi noi ţeluri... dar noi? ...suntem aceeaşi... avem oare puterea să ne dezvoltăm, să acceptăm că trebuie să schimbăm ceva la noi? Cert e că „nu te poţi întoarce în trecut ca să repari prezentul” şi „fiecare zi este un nou început”. numai că noi aşteptăm un an pentru „noi începuturi” şi iar ne facem promisiuni pe care nu le putem ţine, iar ne propunem să mutăm munţii din loc dar nu trecem la acţiune, iar ne complacem în rutina zilnică şi ne plângem de tot ce se întâmplă în jurul nostru, şi iar, şi iar....
Iubire sau dependenţă
Frica de singurătate ne face să devenim dependenţi sau obsedaţi de anumite persoane, animale sau obiecte. Dar singurătatea e de mai multe feluri: singurătate când nu ai pe nimeni apropiat, singurătate în doi, singurătate în mijlocul familiei, singurătate cu 10 pisici sau câini în casă etc.
Atenţie pe mâna cui vă lăsaţi copiii
Copiii sunt foarte influenţabili şi mai ales când intră pe mâna unei persoane dominante care se impune in faţa lor.... persoanele acestea îi distrug din punct de vedere emoţional, le distruge personalitatea, îi învaţa să se ascunda de părinţi, să se închidă în ei şi să nu spună abuzurile la care sunt supuşi (emoţional), le distruge încrederea în ei şi astfel copii ajung să stea cuminţi, să ceară voie să spună ceva şi să nu vorbească dacă nu sunt întrebaţi.
Tu ce regrete ai?
Unii regretă copilăria sau duc dorul copilăriei, alţii regretă că nu s-au bucurat mai mult de tinereţe, alţii regretă singurătatea bătrâneţii.... nu am învăţat încă să ne bucurăm de fiecare clipă a vieţii şi să o facem aşa cum vrem noi pentru sufletul nostru, avem încă aşteptări de la alţii să ne facă fericiţi şi continuăm să ne trăim viaţa în funcţie de alţi oameni.
Ce se întâmplă când uiţi să trăieşti pentru tine?
Am făcut totul pentru el/ea, am făcut totul ca să fie bine, să nu ducă nimeni lipsă de nimic, să fie linişte în cuplu/familie, să fie fericit/fericiţi şi totuşi m-a părăsit. Ce lipseşte de aici? Nu te-ai iubit pe tine şi nu te-ai făcut pe tine fericit/ă înainte de toate ... şi atunci de ce te miri că ai oferit totul şi nu ai primit nimic în schimb? Probabil ai simţit că nu meriţi sau probabil te-ai minţit... în timp ce celălat se chinuia să păstreze siguranţa şi confortul căminului, creşterea copilului, menajul, piaţa etc... considerai că e de ajuns că nu ieşi în oraş, nu bei, nu eşti violent/a dar ajungeai obosit/a dupa o zi de munca şi îţi doreai linişte. Suferi?
Trăim să simţim, nu trăim să cunoaştem ce au simţit alţii
Într-o lume plină de rutină şi tendinţa de robotizare a oamenilor, nu ştiu dacă ai realizat când ai simţit ultima oara frumuseţea, bucuria, liniştea, pacea, muzica... să simţi fără să dai nume, să simţi fără să judeci, pur şi simplu să admiri, să fii surprins, să fii uimit, să simţi frumosul fără cuvinte.
Tânjim după iubire
Înainte să ne dorim iubirea celorlalţi trebuie să ne răspundem la întrebarea De ce? .... ne este frică de singurătate, trebuie să ne confirme altcineva că merităm să fim iubiţi, vrem să aparţinem cuiva, sau sub presiunea „iubirii” să avem pe cineva doar pentru noi? Tu eşti capabil să oferi iubire necondiţionată, fără să-l schimbi pe celălalt sau să-i ceri să trăiască doar pentru tine?
Pacea din viaţa asta.... nu din cea de apoi...

Depresia, stresul, oboseala, agitaţia şi dependenţa celor din jurul tău de tine, este ca o ceaţă care te învăluie şi nu te mai lasă să gândeşti limpede.... te poate face să apelezi la gesturi extreme. Sunt oameni care se luptă pentru viaţă trecând prin tratamente cumplite, sărăcie şi oameni care renunţă uşor la ea.

Parintii perfecti
Din ce in ce mai multe articole, cursuri si sfaturi pentru/despre parinti si cum ar trebui sa-si creasca copiii, cum parintii sunt model pentru copii, cum parintii trebuie sa fie atenti la ce si cum spun etc… Sa fim seriosi, dupa grijile si stresul la care este supus un adult, dupa incercarea de regasire a sinelui si dupa multe si multe altele, venim sa-i spunem ca trebuie sa se cenzureze, ca trebuie sa fie intotdeauna calm cand el nu gaseste liniste si timp nici pentru el, ca trebuie sa-si incurajeze mereu copilul ca poate si va reusi (dar pana cand? sper ca nu pana va incepe sa creada ca poate zbura pe geam).