Atenţie pe mâna cui vă lăsaţi copiii
Copiii sunt foarte influenţabili şi mai ales când intră pe mâna unei persoane dominante care se impune in faţa lor.... persoanele acestea îi distrug din punct de vedere emoţional, le distruge personalitatea, îi învaţa să se ascunda de părinţi, să se închidă în ei şi să nu spună abuzurile la care sunt supuşi (emoţional), le distruge încrederea în ei şi astfel copii ajung să stea cuminţi, să ceară voie să spună ceva şi să nu vorbească dacă nu sunt întrebaţi.

O clasă unde e linişte deplină nu înseamnă că e o clasă cu copii ascultători sau cuminţi, dimpotrivă e o clasă unde copiii nu au voie să se exprime, unde nu au voie să fie ei, unde caracterul le este format de învătătoare şi nu neapărat în sens bun. Nu cred că mai e valabilă zicala „Mai bine să zică că sunt rea acum şi mai târziu să zică ce bine ne-a învăţat doamna”, cunoştinţele sunt importante dar şi stabilitatea emoţională e importantă, încurajarea copilului că poate şi ştie este iar importantă, şi se ştie că învătătoarea are mare putere asupra copilului... degeaba spune părintele acasa „eşti bun, eşti deştept şi poţi” dacă la şcoală aude că e prost şi nu e în stare, nu are logică, nu are talent.

E o lupta continuă şi copilul are tendinţa să capituleze, începe să creadă că nu poate, că orice ar face nu o să reuşească.... cine le dă dreptul acestor oameni să intre în învătământ fără o evaluare psihologică (corectă) şi să se joace cu minţile fragile ale copiilor, să-i inveţe să facă discriminări faţă de alţi copii, să le fie frică să gândească că se poate şi mai bine, pentru că doamna le spune că altele sunt rele şi le dau mai multe teme sau îi bat pe copii cu bâta, să le fie frica să intre în clasă dacă au întârziat 5 min pentru că îi pedepseşte doamna, asta în condiţiile în care copii depind de parinţi să ajungă la şcoala, să le fie frică să spună acasă ce se întamplă ca să nu se răzbune doamna pe ei şi multe altele.

Şcoala trebuie să fie un mediu plăcut pentru copil, să meargă cu drag că învată lucruri noi, oricum presiunea cu tot ce au de învăţat e destul de mare ca să mai fie supuşi şi la presiuni de ordin emoţional, e clar că asimilarea informaţiilor este mult mai uşoara când copii merg relaxaţi la şcoală şi au parte de o învătătoare care ştie să se facă plăcută, nu să-i facă pe copii să le fie frică.

Copii noştri nu mai trebuie să fie invăţaţi să fie buni executanţi, buni viitori angajaţi, ei trebuie să-şi descopere talentele, să-şi păstreze personalitatea ca mai târziu să nu se confrunte cu o criză de personalitate şi să nu ştie încotro să o apuce.

E mai important să ştie ce pasiuni şi talente are, să aibă încredere în el şi să-şi aleagă drumul corect în viaţă, care să-i dea posibilitatea să fie fericit şi nu să se complacă într-o viaţă plină de frustrări cu un job care nu-l mulţumeşte cu nimic.

Din păcate, dacă iei măsuri şi faci reclamaţie unei astfel de învătătoare cel mai mult au de suferit cei care chiar fac meseria asta din pasiune şi iubire pentru copii.

Aşadar trebuie să avem grijă de sănătatea copilului, şi nu zic doar de cea fizică :D