Adevar sau iluzie? Care este realitatea?

Separarea adevarului de iluzie este mai mult o sarcina a mintii decat a creierului. Creierul comanda comportamentul fizic, insa mintea comanda comportamentul corpului energetic, ceea ce reprezinta relatia noastra cu gandirea si perceptia.

Cand devii constient, esti capabil sa te detasezi de perceptiile subiective si sa vezi adevarul sau intelesul simbolic intr-o situatie. Cel care a ajuns la postura interioara de detasare are un sentiment de sine atat de complet, incat influentele exterioare nu au nicio putere asupra constiintei sale.

Constienta este capacitatea de a te elibera de vechi si de a imbratisa noul, intelegand faptul ca toate lucrurile se termina la momentul potrivit si ca toate lucrurile incep la momentul potrivit. A deveni constient inseamna a trai pe deplin in momentul prezent, cunoscand faptul ca maine nicio situatie si nicio persoana nu va mai fi absolut aceeasi.

Misiunea noastra este de a contribui cu tot ce avem mai bun in fiecare situatie, intelegand faptul ca noi influentam, dar nu controlam ceea ce vom experimenta maine. Sensul detasarii este intelegerea faptului ca nicio persoana sau grup de oameni nu iti poate hotari calea in viata. Astfel, cand schimbarea vine in viata ta, este din cauza ca o miscare mai cuprinzatoare te antreneaza impreuna cu ea.

Noi toti experimentam si vom continua sa experimentam relatii si evenimente care ne fac sa reexaminam felul in care intelegem realitatea. Insasi constructia mintii noastre ne sileste sa ne intrebam de ce lucrurile sunt asa cum sunt, chiar si numai datorita confuziei personale.

Odata ce ai pus intrebarea cu ce scop ai fost creat, nu te poti opri sa o pui mereu. Si intotdeauna te conduce la un alt adevar. Puterea mintii, capacitatea mentala, de rationament, atitudinea psihologica de a ne evalua convingerile si atitudinile sunt in rezonanta cu energiile sufletului nostru, cu fortele psihologice ale constientului si subconstientului nostru.

Chakra sase este centrul spiritual in care interactiunea dintre minte si suflet poate conduce la perceptie intuitiva si la intelepciune. Experientele acestui centru au legatura cu: deschiderea mintii, dezvoltarea unei minti impersonale, recapatarea puterii proprii prin eliberarea de “adevarurile false si artificiale”, sa invatam sa actionam dupa indrumarea interioara si sa facem deosebirea intre gandurile motivate de putere si cele motivate de frica si de iluzie.

Chakra sase este localizata in centrul fruntii si conexiunea enegetica cu corpul fizic se face prin: creier si sistemul nervos, glandele pituitara si pineala, ochii, urechile si nasul. Atingem intelepciunea atat prin experientele de viata, cat si prin dobandirea capacitatii de perceptie discriminatorie izvorata din detasare.

Fricile legate de acest centru sunt: o lipsa a dorintei de a privi inlauntru si de a-ti dezgropa fricile, frica de adevar atunci cand ratiunea este incetosata, frica de o judecata realista exprimata, frica de a te baza pe un sfat din exterior, frica de disciplina, frica de partea intunecata a sinelui si de atributele acesteia. Forta din acest centru este: capacitatea si abilitatea intectuala, evaluarea cunoasterii constiente si a celei inconstiente, primirea inspiratiei, generarea marilor acte de creativitate si inteligenta rational emotionala intuitiva.

Atitudinile noastre joaca un rol important in crearea sau distrugerea sanatatii trupurilor noastre. Depresia, nu numai ca afecteaza capacitatea noastra de vindecare, ci diminueaza direct sistemul imunitar. Furia, amaraciunea, supararea si resentimentul impiedica procesul de vindecare sau il rateaza in intregime.

Indrumarea noastra intuitiva ne atrage mereu atentia cand apare o pierdere de putere in corpurile noastre. Vindecarea cere unitatea mintii si a inimii si in general mintea este cea care are nevoie sa se adapteze sentimentelor noastre, pe care prea des nu le-am onorat in alegerile zilnice pe care le-am facut. Un mecanism din mintile noastre insista sa vada toate situatiile la modul “ori castig, ori pierd”, “bine sau rau”.

Cand trupul cuiva nu se vindeca de o boala, oamenii pot trage in mod gresit concluzia ca acea persoana pur si simplu nu s-a straduit destul. Moartea nu este un esec al vindecarii ci o parte inevitabila a vietii. Multi oameni se vindeca de tulburarile lor emotionale si psihologice si astfel mor “vindecati”. 

Obiectivul de a deveni o persoana constienta nu este pentru a pacali moartea, nici macar acela de a deveni imun la boala. Scopul este de a deveni apt sa te descurci cu toate schimbarile din viata ta, oricare ar fi ele, si cu cele din corpul tau fara frica, cautand doar sa asimilezi mesajul adevarului continut in acea schimbare.

Lumea fizica si corpul fizic servesc doar ca profesori de-a lungul drumului. Trebuie sa ne reconstruim pe noi insine incepand din interior spre afara, proces care intotdeauna determina numeroase schimbari in vietile noastre. Odata ce pornim pe aceasta cale, nu mai exista intoarcere.

Nu este deloc usor sa devii constient. Lasarea responsabilitatii in seama unei surse exterioare poate parea mult mai usoara, cel putin pe moment. Totusi, odata ce stii mai mult, nu poti scapa asa usor pacalindu-te singur pentru mult timp.

Cautam mereu o modalitate usoara, exercitiul usor care ne va scoate din ceata, dar constiinta nu lucreaza in acest fel. Exista o cale simpla de iesire, numai ca nu este usoara: renunta. Renunta la cum crezi tu ca ar trebui sa fie viata ta si accepta viata care incearca sa isi croiasca drum in constiinta ta.

Suntem tinuti intr-o pozitie de asteptare pana cand devenim destul de puternici ca sa ne eliberam de frica si sa acceptam adevarul mai profund ca “totul va fi bine”.

Amintirile si atitudinile noastre sunt pur si simplu reguli care determina calitatea vietii, precum si taria legaturilor noastre cu ceilalti.
Iti doresc o viata frumoasa.

Alina B.